*Nettavisen* Sport.

Bjørgen usikker på formen

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Marit Bjørgen går likevel lagsprinten tirsdag. Nå er det Hilde Gjermundshaug Pedersen som er blitt syk.

13.02.06 19:04

PRAGELATO/SESTRIERE/BERGEN (TV 2 Nettavisen): Marit Bjørgen måtte bryte lørdagens jaktstart på grunn av magetrøbbel, og det var fryktet at OL kunne være over for VM-dronningen fra Oberstdorf i fjor.

Tung dag
Men magesmertene har gått over fortere enn ventet, og ettersom Hilde Gjermundshaug Pedersen er blitt syk, stiller Bjørgen til start på tirsdagens sprintstafett.

Det norske langrensesset innrømmer at det er med blandede følelser hun stiller til start.

- Jeg fikk beskjed om at stafetten i morgen var uaktuell. Det var tungt å svelge - jeg har vært med på å vinne de fleste sprintstafettene, så det var en tung dag i går. Men jeg må se fremover, og det er fortsatt muligheter, sier Marit Bjørgen til Kanal 24.

- Nå ble Hilde syk. Det er fryktelig synd, jeg unner henne ikke det. Jeg fikk dermed muligheten til å gå i morgen. Jeg er fryktelig spent på morgendagen. Jeg er usikker på hvordan formen er, og forberedt på at det kan bli en nedtur i morgen også, legger hun til.

- Kan bli opptur
Hun utelukker imidlertid ikke at det kan gå bra.

- Det er vanskelig å si hva kroppen kan gjøre, men det kan jo bli en opptur. Jeg håper jo selvsagt på det. Jeg skal i hvert fall stille til start i morgen og gjøre mitt beste, så får vi se hvordan det går.

Med seg på laget får Bjørgen Ella Gjømle.

Da TV 2 Nettavisen snakket med dametrener Svein Tore Samdal tidligere mandag ettermiddag, var det fortsatt planen at Hilde Gjermundshaug Pedersen skulle gå lagsprinten.

Samdal sa også at han trodde Norge kunne vinne gull uten Bjørgen. Nå blir spørsmålet om Norge kan vinne gull med Bjørgen, bare to døgn etter sjukdommen.

Svartedal frisk og rask
Det norske herrelaget består av Jens Arne Svartedal og Tor Arne Hetland. Odd-Bjørn Hjelmeset er reserve. Også Svartedal var lenge usikker på grunn av sykdom.

- Jeg har vært innom en liten magesjau. Jeg har ikke vært veldig sjuk, men jeg har sittet litt på potta og hatt feber. Nå er det snart to døgn siden jeg begynte å føle meg frisk igjen, men det har vært en ganske vanskelig prosess frem til denne beslutningen, sier Svartedal.

- Jeg har snakket mye sammen med både legen og trenerne, om jeg skulle gå eller ikke. Etter dagens treningsøkt følte jeg meg ganske trygg på at jeg var god nok for laget. Og trenerne hadde troen på meg også.

Annonsebilag