*Nettavisen* Sport.

Bjørgen ute av slag

OL har vært en skikkelig nedtur for Marit Bjørgen, og hun følte seg heller ikke bra på sprintprologen. Nå tror treneren mer på Ella Gjømle. Følg kvartfinalene fra 12.30.

22.02.06 12:40

PRAGELATO (TV 2 Nettavisen): Alle våre er videre til kvartfinalene, men det var ingen imponerende opptreden av noen av dem. Ella Gjømle ble klokket inn til best tid av våre på en 13. plass. Marit Bjørgen var nesten fire sekunder langsommere enn Beckie Scott, som vant kvaliken.

Se resultatene nederst i saken

Bjørgen plasserte seg på en 17. plass.

Hilde GP gikk inn til en 23. plass, og siden det er de 30 beste som går videre, er alle de norske videre med god margin.

- Marit sa til meg etter løpet at hun følte seg stiv, og at hun ikke hadde så mye «power» i kroppen. Men det er fortsatt lov å håpe at det kan løsne etter denne gjennomkjøringen. Ella Gjømle kan bli vårt sterkeste kort, fordi hun er flink til å gå i felt, kommenterte en småpessimistisk Svein Tore Samdal til TV 2 Nettavisen etter kvalifiseringen.

Med unntak av 10-kilometeren, der det ble sølv, bronse og 4. plass, har ikke OL vært noen opptur for de norske langrennsjentene. Marit Bjørgen har vært syk, og så langt står hun bokført med kun det ene sølvet. Før OL ble det snakket om tidenes gullhamstring på Rognes-jenta.

Dagens sprint er hennes siste reelle sjanse til å ta gull. Tremila i helgen er ikke hennes sterkeste øvelse, i hvert fall ikke i den formen hun er i nå.

Kvartfinalene begynner klokken 12.30.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag