*Nettavisen* Sport.

Bjørgen vant på nye superski

Foto: Anders Wiklund (Scanpix)

VM-dronningen fra Holmenkollen ble også dronning i Mördarbacken.

19.03.11 15:20

Marit Bjørgen (30) tok fire gull og ett sølv under VM i Holmenkollen.

Og formen, den er det fortsatt ingenting i veien med. Fredag knuste Bjørgen konkurrentene i løpet «Queen of Mördarbacken», som var den andre av fire etapper i verdenscupfinalen i Sverige.

Nærmest fulgte polske Justyna Kowalczyk, mens Therese Johaug ble nummer tre.

Klar ledelse
Distansen var kort, bare 2,5 km klassisk intervallstart, men underveis skulle jentene opp den beryktede Mördarbacken i Falun. I mål var Bjørgen hele 10,6 sekunder foran Kowalczyk, mens Johaug fulgte 2,3 sekunder bak den polske jenta.

- Jeg følte meg veldig bra før start, kroppen var bra, sier Bjørgen, som også røper at hun gikk på et helt nytt skipar som viste seg å være meget bra.

- Jeg testet et helt nytt par før start, og visste jeg hadde veldig raske ski. Jeg hadde en bra start og var likt med Therese på toppen, og da visste jeg at jeg hadde gode nok ski til å slå henne nedover.

- Jeg er fornøyd, det var et veldig bra løp av meg, konstaterer Bjørgen på pressekonferansen etter løpet.

- Føler meg veldig sterk
Marit Bjørgen ble nummer to i onsdagens sprint i Stockholm, og Rognes-jenta leder nå verdenscupfinalen suverent etter to av fire etapper. Hun har 33,8 sekunder til gode på Justyna Kowalczyk og 47,0 på Petra Mahdic, som følger på plassene bak.

Ved siden av Kowalczyk, blir trolig Therese Johaug Bjørgens tøffeste utfordrer. Hun ligger ett minutt og 25 sekunder bak, men har sine beste etapper igjen.

Se stillingen etter 2 av 4 etapper!

Finalen, som følger samme reglement som Tour de Ski, fortsetter med 10 km fellesstart med skibytte lørdag, før det hele avgjøres med en 10 kilometer lang jaktstart i fristil søndag.

- Lørdag blir det et tøft løp med mange bonussekunder, så jeg må være i front. Men jeg føler meg veldig sterk, formen er veldig bra, så det er mulig å vinne, konstaterer Bjørgen, som altså har vært i rå form det aller meste av de to siste sesongene.

Tangerer Dæhlie søndag?
Kommer Bjørgen først i mål søndag ettermiddag, tangerer hun Bjørn Dæhlies rekord på 46 verdenscupseirer. Bjørgen sto med 45 før verdenscupfinalen. Etapper her teller altså ikke som verdenscupseirer.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk også fort fredag, og ble nummer ni. Marthe Kristoffersen ble nummer 12 og Kristin Størmer Steira nummer 14.

Øvrige norske: 22. Marte Elden, 24. Vibeke Skofterud, 28. Heidi Weng, 29. Ingvild Flugstad Østberg, 33. Maiken Caspersen Falla, 44. Celine Brun-Lie

Nettavisen fulgte løpet direkt:

HTML EMBED

9217

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.