*Nettavisen* Sport.

Bjørgen vant sprintgull

Marit Bjørgen vant NM-gull under fredagens sprint på Lillehammer. Selvfølgelig gjorde hun det.

28.01.05 16:29

Når verdens suverene sprintdronning stilte til start på sprinten under langrenns-NM på Lillehammer, kunne arrangørene nesten like gjerne dele ut gullet på forhånd. Selvfølgelig ville Marit Bjørgen komme til å vinne.

Og selvfølgelig gjorde hun også det. Hun har tross alt vunnet de 11 siste sprintrennene i verdenscupen. Men Marit Bjørgen tok ikke seieren på forskudd, og var oppriktig glad for gullet.

Første sprintgull
- Det smakte veldig godt å vinne NM, sa hun til NRK etter seieren.

- Det ble litt tøft ut fra start, med den vanskelige svingen, men jeg følte det gikk greit hele veien. Jeg hadde mye å trøkke til med, la hun til.

Bjørgen har tidligere ikke vunnet NM i sprint.

- Det er utrolig artig å være norgesmester også, sier Bjørgen, som er i veldig god form om dagen. Hun synes løypa var teknisk krevende, med mye svinger, men veldig spent før start, det var hun ikke.

- Nei, jeg har vært mer spent før, jeg har det, sier hun.

Overraskende sølvjente
Spent var kanskje 18 år gamle Astrid Uhrenhold Jacobsen fra Heming. Hun overrasket både seg selv og ekspertene da hun slo Ella Gjømle og ble nummer to.

- Det var helt sinnssykt, jeg vet ikke hva jeg skal si. Det har ikke helt gått opp for meg ennå. Jeg var et stykke bak på oppløpet, og trodde ikke jeg hadde noen sjanse på 2. plassen, men jeg så at Ella hadde en lav frekvens, og jeg liker jo å stake, sa Astrid Uhrenhold Jacobsen til NRK.

Ella Gjømle smilte også, til tross for tapet på oppløpssiden.

- Jeg må innrømme at jeg er skuffet. Det var en tung dag. Men det er gledelig at Astrid gjør det så bra, det unner jeg henne. Men det er klart jeg ønsket å være bedre, sa Ella Gjømle, som var regjerende mester i øvelsen, til NRK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.