*Nettavisen* Sport.

Bjørgen var suveren - igjen

Foto: Bendiksby, Terje (Scanpix)

Og det ble norsk dominans på resultatlistene - igjen.

26.11.11 14:09

Det var duket for fem kilometer for kvinner i Kuusamo på lørdag.

Etter å ha vunnet begge konkurransene så langt i sesongen, var Marit Bjørgen den store favoritten i rennet.

Hun levde opp til forventningene og knuste konkurrentene. I mål var den norske jenta 11,6 sekunder foran svenske Charlotte Kalla, noe som er en stor margin på en så kort distanse.

- Jeg leverte et kjempeløp i dag, og hadde fantastisk gode ski. Gutta i bua har virkelig gjort jobben, sa Bjørgen til NRK etter løpet.

Skidronningen ble spurt om hun noensinne har vært bedre.

- Det er vanskelig å sammenlikne. Jeg syntes jeg var på topp også i fjor. Men det fungerer ihvertfall veldig bra. Men kroppen og skiene spiller på lag og fungerer godt, og da er det moro å gå skirenn

Ledet hele veien
Astrid Jacobsen ledet rittet lenge, og ble først dyttet ned fra ledelsen da Justyna Kowalczyk, med startnummer 78, gikk i mål.

Like etter gikk Therese Johaug i mål, og var sju sekunder foran Kowalczyk. Charlotte Kalla og Vibeke Skofterud snek seg foran Johaug, men det var ingen som kunne måle seg med Marit Bjørgen.

Rognes-jenta startet sist, og gikk ut i et voldsomt tempo. Hun hadde beste tid på den første målingen, og økte inn til mål.

Dermed ble det igjen en overlegen seier til Marit Bjørgen. Hun har nå vunnet tre strake verdenscuprenn.

God laginnsats - igjen
I verdenscupåpningen på Sjusjøen var det stor norsk dominans. Det ble det også på lørdag.

Av de ni beste, var hele seks av dem norske. Og Charlotte Kalla var den eneste som klarte å skille den norske trioen Bjørgen, Skofterud, Johaug.

- Vi er et godt norsk lag, men jeg tror de andre vil komme sterkere og sterkere. Men vi tre er i god form, uttalte Marit Bjørgen på pressekonferansen etter løpet.

5-kilometeren er andre etappe, av totalt tre, i minitouren i Kuusamo. Marit Bjørgen leder touren foran morgendagens jaktstart. Hun starter 10-kilometeren 17,4 sekunder foran Vibeke Skofterud. Deretter følger Charlotte Kalla og Vibeke Skofterud.

Vinneren av mini-touren stikker av med 200 verdenscuppoeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.