Bjørkeodin på nytt seierstokt

Foto: Hesteguiden.com

Han har vunnet sju løp i år, torsdag kommer den åttende.

02.09.10 17:37

Geir Gudmestad har en fabelaktig evne til å få frem vinnerhester, og siste skudd i den kategorien er den fem-årige Moe Odin-sønnen Bjørkeodin. Etter å innledet meget lovende som treåring, ble firårssesongen en gedigen skuffelse for Gudmestad-traveren. Kun tre starter og skarve 2 000 kroner var fasiten for Bjørkeodin, i den normalt veldig innbringende fireårssesongen.

Seiersgrossist
Men i år har fremgangene kommet for alvor, og på elleve starter er sju vunnet. Nest sist var Bjørkeodin ute i et meget tøft femårsløp på Drammen og holdt farten strålende til tredje, og sist på Forus satt Geir Gudmestad med fulle strikker nedover oppløpet, og Bjørkeodin ser bedre ut enn noengang. I kveld er det tetgaranti fra spor to og det er vanskelig å få øye på konkurrenter som kan trykke opp farten underveis. Vi kan ikke gardere Bjørkeodin i kveld, og V5B-bankeren er soleklar.

I V5A-spillet har 8 Lantern et tilnærmet gaveløp i et monteløp og den fjerde strake monteseieren kan meget trolig bokføres. Lantern har vist seg som en helt annen hest i monte og går til mål så det suser. 3 Max Stensbæk og 4 Sandy Boy er de eneste konkurrentene vi får øye på, men Lantern har banket disse hver gang han har møtt dem.

Laber kvalitet
Det kryr ikke av vinnerkandidater i V5-1A heller. Vår banker fra 15/7 H.G Grid blir spillefavoritt. Har imidlertid vært strøket siden den starten og var vel heller ikke spesielt imponerende i det seiersløpet. Det er meldt strålende vær og en lettkjørt bane i Bergen torsdag, så 10 H.G Grid er selvsagt en vinnerkandidat. 11 Frøen Odine har vist fin fremgang den siste tiden og var helt nede på 31-talle sist. 5 Jera Vinni var noe forbedret sist etter lang pause og er trolig forbedret i kveld. Ellers er det langt mellom vinnerkandidatene i et svakt løp.

Klikk her for å se Sportspills V5A-forslag

En vinner fra Vormedal?
Øyvind Austevoll har hatt flyt på seiershjulet de siste månedene og han kjøre vår favoritt i V5-2A. 5 Neon har god i alle sine tre starter etter pause. Burde muligens utfordret vinneren Lovestrong bedre sist, men med lusetempo underveis, ble det et rent speedoppgjør. Vi mistenker at Neon står 2600 meter bedre enn mange av konkurrentene og Austevoll-traveren kan være en fin singel på samlebongene med tanke på at hesten er et tredjevalg og en 30-prosenter i øyeblikket. 15 General Liberty er en av flere formhester fra stall Hagen i Vormedal. Vallaken er sterk og tøff og liker denne distansen. Blir trolig kun et fjerdevalg i dette løpet og er klart spillbar. Favoritten 11 Extra Strenght har trukket et vanskelig fjerdespor i volten, og får ingen pangstart derfra. Vant sist og har vist form over lenge tid, og er seiersaktuell igjen. Vi garderer veldig bredt i dette løpet, da 2600 meter er en krevende distanse og feltet ikke inneholder superklasse. 10 Pegase Jarzeen blir veldig lite betrodd, men henter stort sett 50 meter i sisterunden hver eneste gang, og dersom Roald Hamre for en gangs skyld får en noenlunde brukbar start, så er vallaken mer enn god nok til å vinne.

Her kan du levere eksperttips fra Sportspill

V5-4A/V5-1A:
Lavt grunnlag og middels hester. Krevende. Vi helgarderer og synes 12 Nicoline Fønix blir altfor stor favoritt. Hoppa har vært flink i begge sine starter for Øyvind Austevoll, men har ved begge anledninger sittet i tet. I kveld er det 20 meter tillegg og når hoppa har tverret litt under oppunder, spesielt nest sist, mener vi dette er en favoritt i fare. 5 Cosmo Marie er trolig vinneren dersom Roar Hop treffer starten og får teten.

Annonse: Rolf Lerum lanserer et spenstig førstevalg i V5-4A/V5-1B i Bergen.

V5-5A/V5-2B:
Huff og atter huff. 11 kaldblodshester i mellomklassen møtes over sprintdistansen og her er det ikke mange som liker å vinne. 151 starter har de elleve starthestene gjort hittil i 2010, og totalt er det bokført åtte seire. I tillegg er det ikke enkelt å lese startsiden her, selv om 5 Søndre Prinsen er veldig rask fra start. 3 Ness Tjo Oda settes knepent først. Gjorde et flott løp og har dokumentert form. 6 Arn Jaros er på vei mot formen og har et billig løp i kveld. 10 Tekno Kongen varslet kraftig formstigning sist og kan vinne i kveld, dersom Svein Ove Wassberg får drahjelp i sisterunden.

Klikk her for å se Sportspill V5B-forslag

Spennende outsider
Her lanserer vi en skikkelig godbit. 3 Tysvær Hetti heter vår vinner. Tysvær Hetti galopperte seg bort i et ungdomsløp sist, men nest sist var hoppa knallgod. Etter tredjespor rundt hele den siste svingen, galopperte Hardanger-hoppa med seiergrepet 100 meter fra mål. Det løpet vant dagens storfavoritt 4 Elve Prinsen, men Elve Prinsen som gikk store deler av det løpet i dødens, hadde tapt for Tysvær Hetti da denne galopperte. I kveld blir Elve Prinsen klar favoritt, mens Tysvær hett ligger an til å fjerde-femtevalg. Meget spennende. 7 Myrprins var uforklarlig svak sist, men god i startene forut. 11 Dalsjento gikk et flott løp i V75 nest sist, galopperte seg bort sist, og dersom hoppa kommer inn i leken fra et vanskelig ellevtespor bak bilen, kan hun vinne.

HTML EMBED
width = 640; height = 360; var flashvars = { playlistfile: 'https://rikstoto.drvideo.aptoma.no/api/actions/playlist/mrss/?key=eyJDbGlwVHlwZSI6IlJhY2UiLCJUcmFja0NvZGUiOiJCVCIsIk1lZXRpbmdEYXRlIjoiMjAxMC0wOC0xMiIsIlJhY2VObyI6IjMiLCJWYWxpZFVudGlsIjoiMjAxMS0wOS0wNlQwMDowMDowMC4wMDAwMDAwKzAyOjAwIn0=%26rtmpt=true&autostart=true&playerready=DrVideo.temp.playerApis.longtail.playerReadyCallback&id=drvideo-theid&name=drvideo-theid&skin=https://rikstoto.drvideo.aptoma.no/api/flash/skin/nacht/nacht.xml&controlbar=over', autostart: 'true', id: 'video-player', name: 'video-player', skin: 'https://rikstoto.drvideo.aptoma.no/api/flash/skin/nacht/nacht.xml', controlbar: 'over' }; var params = { allowfullscreen="true" : 'true', allowscriptaccess: 'always', wmode: 'window' }; var attributes = { id: 'video-player', name: 'video-player' }; swfobject.embedSWF('https://rikstoto.drvideo.aptoma.no/api/flash/player-licensed.swf', 'video-player', width, height, '9.0.115', null, flashvars, params, attributes);

Får ikke sin tredje strake?
Etter to imponerende seiersløp blir 1 Sagina megafavoritt i V5-5B. Men i kveld setter vi varsellampene på. Øyvind Austevoll fikk det sporet han ikke ville ha for den fine fireårs-hoppa. Fra innerspor bak bilen på en oppjaget sprint kan dette bli hva som helst. Sagina har riktignok vært stabil i sine to siste starter, men har tidligere opptrådt svært ustabilt. Motstanden er dog svært overkommelig, men faren for startgalopp og at hoppa blir overflydd fra start gjør at vi gardere. 2 Trø Stilig har vist klar formstigning i det siste og er klar utfordrer. For øvrig er 6 Skøiars Kvikken (ny kusk), 12 Stedje Svarta (fint løp i kveld) og 4 Kuven Frigg mulige garderingshester.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.