Gå til sidens hovedinnhold

Bjørn ble «Last Man Standing»

Holmenkollens wrestlingsikon Bjørn Sem (32) forsvarte norgesmestertittelen i helgens blodig PowerSlam VI.

LØREN: Lørdag var det klart for årets happening i det norske wrestlingsmiljøet der Bjørn Sem fra Holmenkollen er en av de absolutte stjernene. PowerSlam VI ble en blodig affære der «ondskapen fra Oslo vest» forsvarte norgemestertittelen fra i fjor mot sin arge fiende Jon «Big John» Veivåg.

Det var en stor opplevelse, til tross for mye smerte og stor utslitelse, sier Sem, som faktisk er wrestlingstjerne også i Sør-Amerika. Der trekker han over fem tusen tilskuere.

30 minutter i ringen

Noe av grunnen til at lørdagens oppgjør i ringen ga såpass inntrykk var blant annet det faktum at det var Norges første «Last Man Standing»-show.

En av wrestlingnorges største profiler, «Big John», satt karrieren på spill da han utfordret Bjørn Sem til kamp om norgesmesterbeltet.

Det var nokså følelesmessig. Ikke bare var det kuliminasjonen av en to og et halvt års feide, det var også avslutningen til en manns karriere og et av de sterkeste båndene jeg har hatt i mitt liv, forteller Bjørn.

Kampen varte i utrolige 30 minutter, og begge wrestlerne blødde kraftig fra hodet da «Big John» til slutt ikke klarte å reise seg igjen noe som var den eneste måten å tape kampen på.

Bjørn er best

Da Bjørn Sem startet på wrestlingskolen i Skedsmohallen i 1999, var det sammen med «Big John». De to var bestevenner i mange år, før vennskapet gikk på båten, og de ble arge fiender i ringen.

Dette var andre gangen Bjørn Sem forsvarte norgemestertittelen mot nettopp «Big John».

Det er veldig godt å beholde norgesmesterbeltet. Det har vært det overordnede målet mitt siden tittelen ble opprettet i 2001, sier Sem, og avslutter:

Bjørn er best, og jeg er Bjørn.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial