RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Björn Borgs månedslønn: 205 kroner

(SCANPIX)
Sist oppdatert:
Han var en av verdens mest populære og rikeste sportsstjerner. Men så gikk alt galt for tennis-ikonet Björn Borg.

Svensken Björn Borg (51) opplevde en rekke oppturer som tennisspiller i den absolutte verdensklasse.

Den dag i dag er han fremdeles regnet som en av de beste noensinne.

Helt blakk
Men legenden har mistet alle sine millioner. Fra å være en profilert verdensstjerne med lukrative lønninger, gikk han fra det ene nederlaget etter det andre utenfor tennisarenaen.

Borg fikk problemer i ekteskapet, og forretningsprosjektene gikk heller ikke svenskens vei. For noen år siden ble han gift for tredje gang.

Men også det siste ekteskapet røk for Borg, som var i ferd med å få en liten opptur i forretningslivet. Björn Borg-undertøyet og andre produkter med tennislegendens navn ble bare mer og mer populært, men hovedpersonen selv fikk lite av overskuddet.

Månedslønn: 205 kroner
I en dokumentar på SVT2 forteller den tidligere mangemillionæren at han i 2005 kun hadde en månedslønn på 205 kroner.

- Jeg klarte meg takket være mine gode venners hjelp, sier Borg i intervjuet.

I løpet av sin eventyrlige karriere vant han hele 11 Grand Slam-titler og 61 turneringsseire.

Men til tross for den økonomiske nedturen og ekteskapsbruddene har Björn Borg maktet å holde humøret oppe. Nå opplever han en hektisk hverdag og begynner så smått og få orden på økonomien igjen.

- Jeg har mitt eget selskap. Jeg spiller fremdeles tennis på fritiden. Jeg stiller opp i reklamer for blant annet tennisutstyr og spiller oppvisningskamper. Og det vil jeg fortsette med, sier Borg.

Ville selge trofeéne
I 2005 forsøkte imidlertid Björn Borg å selge pokalene fra sine historiske Wimbledon-seire. Mange svensker reagerte med sinne på planene – men selv så han ingen problemer med å kvitte seg med trofeéne.

- Jeg har aldri vært den typen som elsker å sitte og beundre eget premieskap, mener Borg.

Og fortsetter:

- Jeg hadde fremdeles Wimbledon-pokalene og ville selge dem til noen som likte å beundre dem. Men ja, det er kanskje ikke det smarteste jeg har gjort, innrømmer han.

- Ikke økonomiske motiver
51-åringen benekter imidlertid på det sterkeste at han ville selge pokalene ene og alene for å komme ut av den økonomiske krisen i 2005.

- Det hadde ingenting med økonomi å gjøre, at jeg ville selge pokalene. Absollutt ikke. Det kom feilaktig ut i pressen, sier Björn Borg - som omsider opplever en ny opptur.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere