*Nettavisen* Sport.

Bjørn Maars Johnsen klar for Rosenborg

TIL LERKENDAL: Bjørn Maars Johnsen har signert for RBK.

TIL LERKENDAL: Bjørn Maars Johnsen har signert for RBK. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

De regjerende seriemesterne forsterker seg inn mot den andre halvdelen av sesongen.

24.08.19 18:58

Den norske landslagsspissen Bjørn Maars Johnsen er klar for Rosenborg. Det bekrefter de regjerende seriemesterne selv på sine hjemmesider lørdag. Kraftspissen ankommer på lån fra AZ Alkmaar.

De opplyser at Maars Johnsens lån er ut sesongen med laget fra Trøndelag. Det betyr at Maars Johnsen for første i sin karriere får muligheten til å spille på øverste nivå i Norge.

27-åringen har erfaring fra spill i norsk fotball med Tønsberg, men har til gode å spille i Eliteserien.

Det har vært en innholdsrik klubbkarriere for Maars Johnsen så langt. Han har blant annet vært innom spansk, portugisisk og bulgarsk fotball i løpet av sin karriere.

De siste årene har han spilt i Nederland. Først for ADO Den Haag der han hamret inn 19 scoringer på 34 ligakamper, før ferden gikk videre til AZ Alkmaar der han var lagkamerat med de tidligere RBK-spillerne Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø.

Maars Johnsen er den andre mannen som kommer inn dørene på Lerkendal denne sommeren. Tidligere har klubben hentet unggutten Edvard Tagseth, som stod uten kontrakt etter sin tid i Liverpool.

Han er kjent som en av landslagstrener Lars Lagerbäcks aller best betrodde menn, og står med 15 kamper og fem mål med den norske flagget på brystet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.