Gå til sidens hovedinnhold

Bjørn smører videre for familien Poiree

Fredag kveld fikk Liv Grete og Raphael Poiree gladmeldingen de håpet på. Smører Jan Erik Bjørn er med på laget til Torino-OL.

- Vi har ikke gjort unna alle formalitetene ennå, men alt tyder på at jeg blir med Liv Grete og Raphael til Torino-OL i 2006, sa Bjørn til NTB lørdag.

- Jeg er hoppende glad og ser skikkelig lyst på de to neste sesongene. Akkurat nå er det ikke så farlig at jeg er sliten og syk, dette var en utrolig hyggelig beskjed å få, sa Liv Grete fornøyd til NTB.

29-åringen sto over lørdagens NM-jaktstart, som ble vunnet av Gro Marit Istad Kristiansen foran Linda Tjørhom og Ann Helen Grande.

- Jeg sliter med sår hals og forkjølelse, og jeg ønsket ikke risikere noe, sier Liv Grete. Nå tenker hun på Jan Erik Bjørn.

- Jeg har stor respekt for hans personlighet, og han er en meget dyktig smører som skjønner hva vi trenger. Han har de samme målsettingen som vi har, og det er viktig når vi samarbeider så tett som vi gjør, sier den firedobbelte verdensmesteren fra Oberhof.

Lønnsforhandlinger
Jan Erik Bjørn tok avgjørelsen fredag kveld, etter blant annet og hatt en prat med langrennsløpernes nye smøresjef, Terje Langli.

Lønna er ennå ikke avtalt, men ifølge Liv Grete blir ikke det noe problem. Ekteparet er så fornøyd at de strekker seg langt for at Bjørn skal få skikkelig lønn for strevet.

- Det går nok i orden. Helt sikkert, sier Bjørn, som takket nei til å få hovedansvaret for å slipe skiene til langrennslandslaget.

- Det er mengden ski det går på. Det er mye mer oversiktlig å smøre for to løpere enn å ha 200 par for mange. Arbeidsbelastningen ble avgjørende for valget jeg tok om å samarbeide videre med familien Poiree.

Bjørn kommer sannsynligvis til å hjelpe til noe med å slipe ski for langrenn, men bare på ren konsulentbasis. Skiskyting skal stå i fokus.

Jakten på perfekt glid kan fortsette, og det endelige målet er gullmedaljer i Italia om to år.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget