Bjørndalen: - Det var fryktelig

Foto: (FOTO: HEIKO JUNGE/SCANPIX)

Men Emil Hegle Svendsen reddet Norges ære på skiskytterstafetten.

04.01.07 20:24

Se nederst for resultater.

Ole Einar Bjørndalen ble testet på førsteetappe i Oberhof, men testingen endte uten suksess. Bjørdalen sprakk på stående skyting, og pådro seg strafferunde.

- Fryktelig
- Det var fryktelig i dag. Jeg gjorde mye bra, men det skled helt ut på siste stående. Det var ikke bra. Jeg klarte ikke å gjennomføre det jeg skulle gjøre da jeg begynte på ekstraskuddene. Jeg ble mer fokusert på vind enn det å ta ett og ett skudd, sier Bjørndalen til NRK.

- Men dette viser at man aldri kan føle seg trygg. At man må være skikkelig skjerpet hele tiden. I dag var jeg antakeligvis ikke godt nok skjerpet på stående. Men det var rart. Jeg har egentlig hatt en god følelse i det siste, fortsetter han.

Det ble ikke noe bedre av at Lars Berger også kollapset på sin skyting. Han måtte tåle tre strafferunder på sin stående skyting. Berger kan dermed ha skutt seg ut av deltakelse på VM-stafetten.

Bra av Hegle Svendsen
Emil Hegle Svendsen skjøt imidlertid fullt hus på liggende, og klarte seg uten strafferunder på stående. Han gikk Norge opp til en klar 3. plass, og den ga Halvard Hanevold aldri bort. Hanevold gikk nemlig en solid sisteetappe.

Før VM-stafetten i Anterselva i februar er det imidlertid bekymringsfullt at Norge pådro seg hele fire strafferunder og måtte bruke 15 ekstraskudd. Russland, som vant, klarte seg med åtte ekstraskudd. Tyskland på andre måtte tåle 12 ekstraskudd.

Foruten Bergers svake innsats, viste rennet at Bjørndalen nok må få gå sisteetappe igjen når VM starter i februar.

- Det lyktes ikke helt, men dette får vi evaluere i etterkant, sier landslagstrener Oftedal.

Les forhåndssaken:Ny rolle for Bjørndalen

PS: Antall bom og ekstraskudd under, er totalt for laget så langt i rennet. Stafetten startet 17.20.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.