*Nettavisen* Sport.

Bjørndalen: - Fantastisk!

Ole Einar Bjørndalen (32) er ustoppelig. Nå skal superformen pleies frem mot VM.

14.01.07 07:37

RUHPOLDING (Nettavisen): Ole Einar Bjørndalen var helt suveren på lørdagens sprint i Ruhpolding. Verdens desidert beste skiskytter herjet med konkurrentene, og tok seieren 37,2 sekunder foran Halvard Hanevold på en skikkelig jubeldag for de norske skiskytterne.

- Utklassing
Stjerneskuddet Emil Helge Svendsen tok nemlig tredjeplassen og sørget for at nordmennene «tapetserte» pallen.

- Et fantastisk løp. Helt optimalt. Slike renn får du kun to ganger i sesongen, gliser Ole Einar Bjørndalen etter triumfen som sikret ham sin 70. verdenscupseier totalt.

Landslagssjef Kjell Ove Oftedal oppsummerer Bjørndalens suverene oppsvisning med ett ord:

- Utklassing, fastslår han.

- Det var rett og slett helt rått, fortsetter Oftedal.

- Er Bjørndalen i sitt livs form?

- Nei, ikke ennå. Men han er i ferd med å bli det, for å si det sånn, svarer landslagssjefen.

Eget opplegg mot VM
Frem mot VM vil imidlertid Bjørndalen skreddersy sitt eget opplegg som skal sikre at superformen ikke slår sprekker.

- Mye kan skje frem mot VM. Både sykdom og skader. Derfor kommer jeg til å være litt varsom fremover. Etter fellesstarten (søndag, red. anm) kommer jeg til å diskutere med treneren min, forteller medaljegrossisten.

Oftedal gir Bjørndalen frie tøyler til å drive sitt eget opplegg frem til statskuddet går i VM i Anterselva om drøye tre uker.

- Ingen kjenner Ole Einar bedre enn ham selv. Jeg ser ingen problemer med at enkelte løpere kommer til å kjøre sitt eget opplegg frem mot VM, sier Oftedal.

Bjørndalen har store deler av denne sesongen trent for seg selv og alene i høyden italienske Toblach, hvor han også bor.

- Jeg er veldig fornøyd med det opplegget jeg har kjørt denne sesongen. Planen har fungert fint. Jeg har kontroll, beroliger Bjørndalen.

Revansjesugen og overtrent
Han innrømmer at nedturen i Oberhof i årets første verdenscuprenn forrige gjorde ham ekstremt revansjesugen foran konkurransene i Ruhpolding.

- Jeg hadde trent ekstremt mye og hardt før rennet i Oberhof og var sliten. Jeg trente sammen med Halvard Hanevold i høyden hele julen, sier Bjørndalen.

Før han fortsetter:

- Jeg fikk ut litt aggresjon på stafetten i Ruhpolding i går, og tok ut litt mer i dag, konstaterer Bjørndalen, som har skutt feilfritt i begge konkurransene i Ruhpolding hittil.

Norsk jubeldag
Halvard Hanevold og Emil Hegle Svendsens prestasjoner sikret norsk jubeldag i Ruhpolding etter sin henholdsvis andre og tredjeplass.

Trener Kjell Ove Oftedal er storfornøyd.

- Så tett opp mot VM er det veldig bra at vi har utøvere som gjør det bra. Jeg var spesielt fornøyd med skytingen på sprinten, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.