*Nettavisen* Sport.

Bjørndalen: – Jeg ble for ivrig

SKUFFENDE: Ole Einar Bjørndalen endte på 11.plass under søndagens 10 km sprint i verdenscupen i skiskyting. Foto: Christine Olsson/tt (NTB scanpix)

Mistet den gule ledertrøya.

Ole Einar Bjørndalen ble i overkant offensiv på standplass og måtte vinke farvel til sammenlagtledelsen i verdenscupen på jaktstarten i Östersund. Det plaget ikke veteranen nevneverdig.

Bjørndalen måtte inn blant de åtte beste for å beholde den gule trøya søndag, men fem strafferunder kostet for dyrt. I mål var han nummer 11, slått med ett minutt og 24 sekunder av suverene Martin Fourcade.

- Jeg var på hogget og hadde lagt opp en offensiv plan. Den måtte jeg dessverre snu om på underveis, men man må satse litt også. I ettertid er det lett å si at det ble for offensivt, men jeg hadde gjort det samme en gang til, sa Bjørndalen til NTB etter målgang.

Allerede på andre liggende skyting ble det tre bom under tilsynelatende rolige vindforhold. Bjørndalen skyldte da også bare på seg selv og ingenting annet.

- Jeg skjøt fryktelig dårlig. Det handler bare om at jeg ikke gjorde grunntingene bra nok. Det gikk rett og slett for fort, fastslo skiskytterkongen fra Simostranda.

Magetrøbbel

At det ble med to renn i den gule ledertrøya i denne omgang, plaget ikke 41-åringen.

- Det er ikke så veldig surt. Jeg har ikke hatt som mål å vinne den gule trøya, men skal i stedet prøve å gjøre perfekte enkeltrenn. Da må du satse litt, og i dag satset jeg litt for mye. Det gikk ikke bra, fastslo han.

Bjørndalen forlot uansett Östersund med en god følelse. Onsdag tok han sin 94. verdenscupseier i skiskyting, den første siden 2012. Lørdag ble det ny pallplass.

- Det har vært en veldig godt start på sesongen, langt bedre enn jeg hadde forventet, fastslo 41-åringen, som tross sommerens sykdomsavbrekk er i bedre fysisk form enn på lenge.

- Fysisk var dette den beste dagen, så det er jeg veldig fornøyd med. Det har vært stigning gjennom hele helga, sa Bjørndalen etter jaktstarten.

Samtidig røpet han at kroppen ikke fungerte hundre prosent under lørdagens sprint.

- Jeg slet litt med magen, men i dag var det mye bedre, sa han.

Jager perfekt sprint

At kroppen tilsynelatende responderer bedre på trening enn på mange år, forbauser selv skiskytterkongen. Sommerens sykdomsproblemer ga han en sesongoppladning han har få erfaringer med fra før.

- Jeg har aldri vært i denne situasjonen før, og har heller aldri vært så gammel før, smilte Bjørndalen.

Nå ser veteranen framover mot de kommende verdenscuprennene i østerrikske Hochfilzen. Der fortsetter jakten på et annet viktig sesongmål.

- Jeg har som mål å få til et godt løp på favorittdistansen min, sprint, i løpet av vinteren også. Sprinten er den jeg har vært best på gjennom tidene, og det er det som er målet mitt framover, fastslo 41-åringen.

Det hører med til historien at Bjørndalen ble nummer tre på lørdagens sprint i Östersund, men lista ligger åpenbart høyere enn som så. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag