*Nettavisen* Sport.

Bjørndalen advarer konkurrentene

Foto: (Foto: Scanpix)

Ole Einar Bjørndalen advarer skiskytterkonkurrentene før Torino-OL. - Jeg har aldri vært bedre forberedt foran et mesterskap, sier han.

09.02.06 17:34

SAN SICARIO (TV 2 Nettavisen): I Salt Lake City-OL for fire år siden stakk Bjørndalen av med fire medaljer av det edleste metallet. I vinterlekene i Torino er håpet fem gull.

- Gullene i Salt Lake City hører hjemme i historiebøkene nå. De tenker jeg ikke på i det hele tatt, sier Ole Einar Bjørndalen til TV 2 Nettavisen.

Kun gull teller
Nå er det kun gull i Torino som teller for Norges kanskje største sportsstjerne.

- Jeg er optimalt forberedt. Det gjelder på alle områder. Hygiene, kosthold og ikke minst mange gode treninger i høyden, konstaterer en opplagt Bjørndalen.

Med disse uttalelsene skrur han ikke akkurat ned forventingene foran vinterlekene. Lørdag starter skiskytterkonkurransene med 20 kilometeren i San Sicario.

San Sicario ligger på rundt 1700 meters høyde i fjellområdet rundt Torino, og løypen blir betegnet som svært tøff og krevende.

- Det er en tøff løype, ja, innrømmer Bjørndalen.

- Men den er ikke tøffere for meg enn for andre. Når du går 20 kilometeren er det viktig å hele tiden være fokusert. Men det viktigste er kanskje å legge presset bak seg, og ha det gøy, sier han videre.

20 treff
Bjørndalen har gjort det bra i OL-løypene i San Sicario tidligere. I det åpne italienske mesterskapet i San Sicario like før jul i fjor skjøt Bjørndalen feilfritt og gikk til topps i suveren stil.

- Men jeg må nok skyte feilfritt for å ha sjansen til gullet her. Det betyr 20 treff. Og selvsagt gå fort i sporet, sier han.

Bjørndalen pådro seg bihulebetennelse tidligere i januar og stod over verdenscuprennene i Oberhof og Rupholding. Han er usikker på om sykdomsperioden har satt ham tilbake.

- Akkurat det er selvsagt uvisst, men jeg føler selvsagt ikke det selv. Nå føler jeg meg som sagt i kanonform, er frisk og rask og gleder meg til lørdag. At jeg stod over enkelte renn hadde jeg nok gjort uansett i forkant av OL. Sykdomsperioden ga meg sjansen til å få hvile og overskudd, og muligheten til å trene i rolige omgivelser, forteller Bjørndalen.

I slutten av januar var han tilbake på startstreken i Antserselva. Det endte med en overbevisende seier – den 57. i karrieren – på fellesstarten. Fenomenet fra Simostranda plaffet ned 20 blinker og holdt høy fart i løypen.

- Med tanke på OL var det viktig for meg å gjennomføre bra i Anterselva. I tillegg til at det var siste renn før mesterskapet her nede, var det viktig å prestere bra i høyden, sier Bjørndalen.

Testet 15 par ski
De siste ukene har Bjørndalen testet ut 15 ulike ski fra sin utstyrleverandør. Nå har han funnet det perfekte paret.

- Jeg har testet vanvittig mye ski. Nå sitter jeg igjen med de jeg mener er helt perfekt. Løypen og omgivelsene her nede er perfekte, og da er det klart at jeg også måtte finne meg et perfekt par ski, gliser Bjørndalen.

Trener Roger Grubben har store forventinger til Bjørndalen. Han er enig i at Bjørndalen aldri tidligere har stilt bedre forberedt foran et mesterskap.

- Vi har jobbet med dette i fire år. Helt siden Salt Lake City har vi lagt til rette for at løperne skal være optimalt forberedt. Bjørndalen er i veldig god form, men jeg tar ingen medaljer på forskudd, sier en nøktern Grubben til TV 2 Nettavisen.

Ole Einar Bjørndalen vil ikke svare på om han kan ta fem gull i OL. I så fall må han gå til topps på 20 km, sprinten, jaktstart, fellestarten og stafetten.

- Fem gull? Det hadde vært hyggelig det. Men det er mange gode konkurrenter, så alle renn blir tøffe, slår han fast.

Stafetten viktigst
Skiskytterne har kun som felles målsetning å sikre gullet på stafetten, og Bjørndalen er ikke i tvil om i hvilken konkurranse han aller helst vil ha gullet.

- Det er stafetten, det. Det blir en lagseier og er alltid ekstra moro, sier Bjørndalen.

Strålende opplagt før OL-starten lørdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag