Ifølge Aftenposten blir vaktholdet rundt den norske troppen tatt svært seriøst når de norske skiskytterne ankommer Russland i begynnelsen av neste uke.

Russiske sikkerhetsfolk skal blant annet følge Ole Einar Bjørndalen nøye. Årsaken er drapstruslene han fikk etter det omdiskuterte VM-gullet på jaktstarten i Sør-Korea. Der vant han foran russernes Maxim Tsjoudov.

Russland protesterte, fordi de mente Bjørndalen hadde gått feil. Protesten ble først akseptert av juryen, men Norge vant senere fram med sin anke.

Nettavisen følger torsdagens skiskyttersprint i Granåsen fra kl. 11.30!

Samtaler med PST
– Vi har henvendt oss til IBU (det internasjonale skiskytterforbundet) om hvordan sikkerheten skal ivaretas rundt vårt lag. Vi har også vært i samtaler med representanter fra PST (Politiets sikkerhetstjeneste), som har hjulpet oss med å vurdere sikkerheten rundt turen. Det er ingen hos oss som har erfaring med slike saker, derfor har denne jobben vært viktig for oss, sier Rakel Rauntun, generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, til Aftenposten.

Avisen skriver at Bjørndalen og de andre norske skiskytterne vil bli garantert vakthold 24 timer i døgnet når de mandag blir innkvartert rett ved skiskytterstadion i Khanty Mansiysk.

Tilbyr livvakter
For to uker siden ble det kjent at arrangørene i Khanty-Mansiysk tilbyr livvakter til Bjørndalen og øvrige som måtte føle seg truet.

- Arrangøren har skriftlig bekreftet for oss at hvis det er personer, enten om det er trenere, løpere eller andre som føler behov for vakthold 24 timer i døgnet, så vil de stille opp med det, sier Anders Besseberg, president i det internasjonale skiskytterforbundet, til NRK.

Bjørndalen sa da at han ikke hadde bestemt seg for å benytte seg av tilbudet.

- Dette har vi ikke tatt noe stilling til ennå, sa Bjørndalen til NRK.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!