*Nettavisen* Sport.

Bjørndalen har bihule-betennelse

Foto: (Scanpix)

36 dager før Torino-OL starter har Ole Einar Bjørndalen pådratt seg bihulebetennelse og Stian Eckhoff bronkitt.

05.01.06 14:34

Bjørndalen skulle opprinnelig ha deltatt både på stafetten og de øvrige verdenscuprennene i Oberhof denne uken. Men mandag reiste verdens beste skiskytter hjem til til Toblach i Italia.

Nå har Bjørndalen fått diagnosen.

- Bjørndalen har vært til grundig undersøkelse der hvor han bor, og har pådratt seg bihulebetennelse. Det som er positivt er at den nå begynner å løsne, og vi forventer en rask bedring. For tiden er han på antibiotika-kur, opplyser landslagslege for det norske elitelaget i skiskyting, Lars Kolsrud, til TV 2 Nettavisen.

- Ole Einar kommer til å gå på kuren helt til vi har alt under kontroll igjen, sier legen videre.

- Riktig avgjørelse
Lars Kolsrud mener det var en rett avgjørelse å sende Bjørndalen hjem fra verdenscuprennene i tyske Oberhof.

- Vi valgte å sende ham hjem slik at han kunne undersøkes på et skikkelig sykehus med det rette utstyret. Men vi valgte også å sende ham hjem for å skjerme ham. Hadde Ole blitt værende her, hadde han nok fått spørsmålene om helsen i tide og utide, forklarer legen.

Han lover en frisk og rask Bjørndalen i OL neste måned.

- OL er ikke i fare for Ole. Trolig er han tilbake i neste ukes verdenscuprenn i Rupholding. Han er i så god form at han egentlig bare har godt av noen dagers hvile, sier Kolsrud.

Eckhoff har bronkitt
Stian Eckhoff våknet med forkjølelse i går kveld og måtte stå over stafetten i Oberhof. Torsdag fikk også han diagnosen.

- Stian har pådratt seg en lett bronkitt. Han var til undersøkelse i dag og den foreløpige diagnosen sier lett bronkitt. Men vi har ikke fått svaret på blodprøvene vi har fått foreløpig. De vil vise om det dreier seg om infeksjon, virus eller bakterier. Svarene på prøvene får vi først i ettermiddag forteller Lars Kolsrud.

- Er OL i fare?

- Nei, det er jo langt igjen til OL starter. Eckhoff er ikke sengeliggende og i utgangspunktet i god form, beroliger legen.

Tilbake søndag?
Eckhoff står over fredagens sprint i Tyskland, men kan være tilbake allerede til fellesstarten søndag.

- Men vi kan ikke gi noe svar på når Stian er tilbake før vi har sett resultatene av de endelige blodprøvene. I mellomtiden holder vi ham mest mulig isolert fra resten av troppen. Han kan være sammen med dem, men holder seg på en armlengdes avstand, sier Kolsrud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag