Gå til sidens hovedinnhold

- Bjørndalen har kniven på strupen

Nå gjør han endringer i planene.

Ole Einar Bjørndalen var lenge verdens beste skiskytter, og er som følge en av tidenes mestvinnende skisportsutøvere.

De siste årene har det imidlertid gått litt tråere, og den siste individuelle mesterskapsmedaljen kom så langt tilbake som i VM i 2009.

De tre siste sesongene har det kun blitt fem enkeltseiere i verdenscupen, og den forrige sammenlagtseieren kom i 2009.

Likevel satser 38-åringen mot OL i Sotsji i 2014.

Før inneværende sesong var han krystallklar på at verdenscupen var det store målet, men til tross for at han har vært både sykdoms- og skadefri, har pallplassene uteblitt.

Nå mener tidligere lagkamerat Halvard Hanevold at Bjørndalen har kniven på strupen.

- Han har ikke nådd de målene han har satt før sesongen, og derfor har han kniven på strupen, sier Hanevold, ifølge NRK.

- Du kan sammenligne det med en bedrift som ikke går så bra og som må ta tøffe valg. Man kutter kanskje halvparten av de ansatte, nedprioriterer enkelte forretningsområder og rendyrker det man faktisk er god på. Man må ta tøffe valg, fortsetter NRKs skiskytterekspert.

Som sagt, så gjort. Bjørndalen hører på Hanevold, og gjør endringer i planene. Nå satser han fult mot VM i Nove Mesto.

- Jeg skulle gjerne hatt litt mer overskudd inn mot verdenscuprennene. Jeg pushet nok litt for lenge med for hard trening, og da er det greit å samle overskudd nå, sier Bjørndalen, som vurderer å prøve ut en gammel suksessoppskrift, og reise til høyden før mesterskapet.

Torsdag skal de norske skiskytterherrene gå stafett i Ruhpolding. Det blir uten Bjørndalen, som blir erstattet av Tarjei Bø, som er tilbake etter lang tids sykdom. Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abee Lund og Emil Hegle Svendsen utgjør resten av laget.

Kommentarer til denne saken