Gå til sidens hovedinnhold

Bjørndalen tilbake i superform

Men Emil Hegle Svendsen rotet det til for Norge på siste skyting.

Ole Einar Bjørndalen er utvilsomt den norske skiskytterkongen, men de siste sesongene har det gått litt tyngre for superveteranen.

Men til tross for at han nå har blitt 38 år har ikke skiskytteren fra Simostranda tenkt å legge opp med det første. Fredag viste Bjørndalen at han fortsatt kan. Under stafetten i tyske Oberhof gikk han andre etappe for det norske laget, og for en etappe veteranen vartet opp med. Han var svært sentral da det norske laget til slutt endte på en andreplass.

- Dette var moro
Henrik L'Abbe Lund, Erlend Bjøntegaard og Emil Helge Svendsen gikk de øvrige etappene for det norske laget. Norge ledet før siste skyting, men da skjøt Svendsen flere bom enn normalt.

Dermed måtte Norge ta til takke med andreplassen. Russland vant stafetten, mens Tyskland ble nummer tre.

- Dette var moro. jeg gikk ut litt bak, men var fast bestemt på å gå mitt løp og gjøre min greie. Det funket veldig bra, sier Bjørndalen til NRK etter knalletappen.

- Jeg hadde også veldig fine skyteforhold i dag. Jeg var heldig med det. Det er fint å ha stafett på sånne dager som det er her, men litt vind og tåke, for da er det likt for alle, sier han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Veteranen forteller at han har trent som vanlig den siste tiden.

- Jeg har gjort som før. Noen perioder har jeg trent mye skyting, og i andre perioder er det mindre. Jeg har stort sett gjort det jeg vet fungerer, sier Bjørndalen.

Gikk seg opp
Henrik L'Abbe Lund, som gikk første etappe, sendte Bjørndalen ut som nummer ni, 39 sekunder bak teten, men allerede etter sin første skyting hadde veteranen gått Norge opp i teten.

Bjørndalen skjøt feilfritt og gikk ut som nummer to. Bare Ukraina var foran. Bjørndalen var sterk i sporet og ved neste skyting lå han først. Også nå skjøt han feilfritt.

Bjørndalen sendte Erlend Bjøntegaard ut i tet etter en strålende etappe. Tyskland vekslet som nummer to, hele 27,4 sekunder bak Norge, mens Ukraina var nummer tre.

Bjøntegaard holdt stand både i sporet og på standplass. På første skyting skjøt han feilfritt og gikk ut 37 sekunder foran Russland på andreplass.

Emil sviktet
22-åringen holdt også nervene under kontroll på andre skyting, og trengte kun et ekstraskudd. I sporet klarte imidlertid ikke unggutten å holde konkurrentene unna på vei mot passering.

Bjøntegaard sendte Emil Hegle Svendsen ut på sisteetappen kun 1,5 sekunder foran Russland og fem sekunder foran Tyskland. 22-åringen var tydelig sliten da han gikk i mål.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Hegle Svendsen hadde likevel fått det han trengte. Trønderen skjøt feilfritt på første skyting og gikk ut 14 sekunder foran russeren på andreplass.

På andre skyting klarte han imidlertid ikke å holde hodet kaldt. Hegle Svendsen måtte bruke to ekstraskudd for å unngå strafferunde, og dermed smatt russeren ut først.

Svendsen gikk ut rundt ni sekunder bak, og klarte aldri å hente igjen ledelsen. I mål var Norge 8,4 sekunder bak vinnerlaget.

Kommentarer til denne saken