*Nettavisen* Sport.

Bjørndalen trenger flaks

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Kun en liten porsjon med flaks skiller Ole Einar Bjørndalen (39) fra VM-medalje, mener skiskytterkongen selv.

12.02.13 16:56

Litt gjemt i skyggen av landsmann Emil Hegle Svendsens triple VM-gullfest, har tidenes mestvinnende skiskytter lusket seg mot toppen igjen. Sprintrennet (4.-plass) stinket lenge av medalje, og kun en svak startserie på standplass ga stang-ut (10.-plass) i jaktstart.

Nærmere toppen har ikke Bjørndalen vært på nøyaktig ett år.

- Klart jeg er lettet over å prestere i VM. Det har vært trykk på meg. Motbakkene har vært bratte i mange, mange måneder, og det gikk over to år fra jeg presterte sist på en sprint og til jeg gikk et «medaljeløp» i VM. Det har vært krevende, medgir Ole Einar Bjørndalen overfor NTB.

Fra oven
Før start i karrierens 97 (!) mesterskapsrenn varsler simostrandingen at ny suksess er i gjære.

- Målet mitt før sesongen var å få til en god sprint igjen, og det var gøy å få til i VM. Jeg skal prestere både på en sprint og en 20-kilometer (normaldistanse) i løpet av ikke så altfor lang tid, melder mannen med 24 mesterskapsgull i premieskapet.

- Hva må til for at du skal klare det?

- Jeg må bare ha litt «tur».

Ifølge værmeldingene kan flaksen som trengs komme fra oven torsdag. Normaldistanseværet er meldt å bli snøfullt og til dels forblåst: Perfekt Bjørndalen-vær.

- Det blir krevende løyper og ventes krevende forhold med vind, snø og ordentlige vinterforhold. Jeg gleder meg til det og håper det laver ned masse snø. Selv fungerer jeg fint med slikt føre, og jeg har ski som gjør det samme.

3569650

Lutfattig
Tirsdag var det ett år siden veteranens 93. og hittil siste verdenscupseier i skiskyting. Etter at OL-sesongen 2010 ble avsluttet har Ole Einar Bjørndalen slitt i motgang. Siden nyttår 2011 er det blitt lutfattige 3 plasseringer på seierspallen.

Siste var seieren 12. februar i fjor.

- Klart det ikke er gøy når man ikke presterer topp. – Jeg har vært mye «nede i underetasjen» og hentet krefter. Likevel er motivasjonen der. Jeg tåler mye bank og skal reise meg igjen, sier en offensiv Bjørndalen.

Skiskytterkongen debuterte i mesterskap (OL på Lillehammer 1994) med 36.-plass på normaldistanse. Her er plasseringsrekken i øvelsen opp gjennom årene: 36-12-19-6-7-4-20-10-1-30-3-6-2-32-2-1-2-6-47.

47.-plassen i Ruhpolding-VM i fjor er tidenes dårligste mesterskapsplassering av Bjørndalen. Det var også forrige løp i den klassiske øvelsen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.