Gå til sidens hovedinnhold

Bjørndalen: - Umulig å vinne

Ole Einar Bjørndalen utelukker at han kan vinne verdenscupen sammenlagt denne sesongen.

SISTE:Bjørndalen dropper Pokljuka

RUHPOLDING (Nettavisen): Suverene Bjørndalen har vunnet den prestisjetunge verdenscupen i skiskyting sammenlagt fire ganger tidligere. Etter oppvisningene i Ruhpolding - som endte med seier både på stafetten, sprinten og fellesstarten for suverene Bjørndalen - overtok han ledertrøyen i verdenscupen sammenlagt.

Medaljegrossisten fra Simostranda har nå 388 poeng, mens tyskeren Michael Greis er på en foreløpig andreplass sammenlagt med sine 349 poeng. Russiske Ivan Tcherezov ligger som nummer tre med 330 poeng.

Utelukker sammenlagtseier
Ole Einar Bjørndalen nekter imidlertid for at han har ambisjoner om å vinne verdenscupen sammenlagt denne sesongen.

- Grunnen til det er at jeg skal delta i to VM - i skiskyting og i langrenn. Med to VM mister jeg en del verdenscuprenn, slik at det blir umulig for meg å vinne verdenscupen sammenlagt denne sesongen, sier en klokkeklar Bjørndalen overfor Nettavisen.

Han er faktisk usikker på om han kommer til å delta i neste verdenscuprenn i Pokljuka. Det er siste verdenscuprenn før Bjørndalens hovedmål denne sesongen - VM i Anterselva.

- Vi får se hvordan jeg gjør det fremover. Jeg kommer til å diskutere dette med treneren min, så får vi se. Han er jo ganske streng, ler Bjørndalen.

Før han blir litt mer alvorlig.

- Går ikke alt
- Kommer vi frem til at jeg skal delta, kommer jeg nok ikke til å gå alle rennene. Vi får se, opplyser han.

Bjørndalen innrømmer at triumfene i Ruhpolding kostet krefter. Lørdag tok han sin 69. verdenscupseier etter å ha gått til topps på sprinten, og han fulgte opp med en ny triumf på fellesstarten søndag.

Han har nå 71 verdenscupseire totalt, om en tar med verdenscuprennet i langrenn i svenske Gällivare før jul, hvor han utklasset konkurrentene også uten børsa på ryggen.

- Akkurat nå føler jeg meg sliten. Her i Ruhpolding var målet å gi alt, men det er klart det har tæret på kreftene å gå seks renn på ti dager, sier Bjørndalen - og minner om at han også deltok i verdenscuprennet i Oberhof uken i forveien, vel å merke uten å oppnå den samme suksessen.

Reiser hjem
Søndag kveld reiste han hjem til Toblach i Sør-Tyrol for å drive restitusjonstrening. Skiskytteren med blant annet fem OL-gull og seks VM-gull i medaljeskapet, har imidlertid ikke hele opplegget frem mot VM klart.

- Det viktigste blir å spisse formen inn mot VM. De neste dagene skal jeg i hvert fall bruke til å trene i høyden, så får vi se hvordan jeg gjør det etter å ha pratet med treneren, gjentar han.

Han utelukker at han vil delta i langrenn-NM i Meråker for å finpusse langrennsformen.

- Nei, det er utelukket, opplyser Bjørndalen til Nettavisen.

- Mer å gå på
Landslagssjef Kjell Ove Oftedal sier Bjørndalen fortsatt har sparesset i ermet.

- Han var god, men har mer å gå på. I Ruhpolding er det som regel mye bra skyting. Derfor blir det viktig for Ole Einar å holde beina på jorden, poengterer Oftedal - og sikter til at Bjørndalen skjøt fullt hus i alle tre rennene i Ruhpolding.

Og legger til:

- Hvordan vi gjør det frem mot VM, er usikkert. Vi skal ta en prat om dette i løpet av uken.

Åpner for ski-NM
Oftedal utelukker ikke at enkelte skiskyttere kommer til å delta i NM i Meråker, men forteller at det foreløpig ikke er tatt en avgjørelse på hvem som kommer til å delta.

Den mest aktuelle er nok Lars Berger, som er milevis unna skyteformen om dagen og også har planer om å delta i Sapporo-VM.

- Dette blir avgjort i begynnelsen av uka, sier Oftedal.

PS: Både Halvard Hanevold og Emil Hegle Svendsen utelukker å gå ski-NM i Meråker.

Reklame

Stor oversikt: Årets sommersalg 2021