Gå til sidens hovedinnhold

Bjørndalen vant verdenscupen

Andreplassen på dagens sprint ga Ole Einar Bjørndalen nok et trofé i premiesamlingen.

Ole Einar Bjørndalen ble nummer to på dagens sprint i Khanty-Mansiysk i Russland. Dermed har han vunnet verdenscupen sammenlagt.

Dette var Bjørndalens sjette seier i totalcupen, en prestasjon han ikke overraskende er alene om å ha klart på herresiden (svenske Magdalena Forsberg har gjort det samme).

Fra sykdom til seiere
Etter en trøblete sesongåpning med sykdom, har Ole Einar Bjørndalen kommet sterkt utover sesongen og vist hvem som er verdens ubestridt beste skiskytter.

I VM i Pyeongchang vant han fire gull, og torsdag avgjorde han verdenscupen til sin fordel. I tillegg vant han verdenscupen i sprint sammenlagt.

Polske Tomaz Sikora har gått i den gule ledertrøya i store deler av sesongen, men kan etter dagens renn ikke ta igjen Bjørndalen når det gjenstår to avsluttende renn i Russland.

Tysk overraskelse
Overraskelsesmannen Arnd Peiffer fra Tyskland vant dagens renn. Han skjøt feilfritt, gikk raskt i sporet og var 23,1 sekunder foran Bjørndalen i mål.

Emil Hegle Svendsen endte på fjerdeplass. Som Bjørndalen fikk han en strafferunde på stående skyting, og var 29,2 sekunder bak vinneren.

- Det var et brukbart løp, men ikke helt topp, konstaterte Svendsen overfor NRK.

Berger bommet
Lars Berger sa i dagens VG at han ville fortsette på rekruttlaget også neste sesong, selv om årets prestasjoner kvalifiserer til en plass på elitelaget.

- Jeg er veldig godt fornøyd med den jobben Egil Gjelland og Raphaël Poirée har gjort med meg på rekrutteringslandslaget denne sesongen. Jeg håper jeg kan fortsette samarbeidet med dem, sa Berger.

De to tidligere verdenstoppene i skiskyting har fått bedre skikk på Bergers akilleshæl - skytingen - denne sesongen. Men torsdag var det tilbake til gamle synder for Berger.

Det åpnet lovende med fullt hus på liggende, men med tre runder på stående ble det tilslutt bare en 45. plass på mannen som har to sprintseiere tidligere i sesongen.

Ungguttene
To norske unggutter hadde fått muligheten til å vise seg fram i verdenscupavslutningen, men verken Dag Erik Kokkin eller Tarjei Bø overbeviste.

Kokkin endte på 69. plass, mens Bø ble nummer 61. Begge med tre strafferunder. Dermed får i utgangspunktet ingen av dem gå lørdagens jaktstart, der de 60 beste etter sprinten starter.

Øvrige nordmenn
Halvard Hanevold skjøt kun en bom, men fikk ikke helt opp farten i sporet og ble nummer 14.

Rune Bratsveen fikk en ny verdenscupmulighet etter sterke prestasjoner i årets EM. Også han skjøt en bom og endte på en godkjent 19. plass.

Ronny Hafsås ble nummer 36, mens Alexander Os endte på plassen bak.


Hele resultatlisten finner du her.

Nettavisen fulgte løpet live. Under vises de 15 beste på hver skyting, i tillegg til de norske. Bom registrert er på den enkelte skyting, totalt i mål.

7977

Reklame

Dette må du vite om årets Formel 1-sesong

Kommentarer til denne saken