*Nettavisen* Sport.

Bjørndalens hemmelige gullformel

Foto: HEIKO JUNGE (SCANPIX)

Ole Einar Bjørndalen er svært hemmlighetsfull om treningsopplegget i VM-sesongen.

11.01.07 09:50

RUHPOLDING (Nettavisen): Han har herjet med konkurrentene i skiskyttersirkuset i en årrekke. Ole Einar Bjørndalen har vunnet 68 verdenscuprenn i skiskyting og ett i langrenn - i svenske Gällivare før jul. Bjørndalen har gjort endringer i treningsopplegget i den viktige VM-sesongen. Men han vil ikke røpe hvilke.

Nye triumfer i sikte
Nå sikter han på nye triumfer - både i skiskyting og langrenn.

- Jeg har fulgt den planen jeg har lagt opp til, og jeg gleder meg veldig til de kommende verdensmesterskapene i Anterselva og Sapporo. Formen er bra, og jeg er veldig godt trent, forteller Bjørndalen til Nettavisen.

Men perfeksjonisten Bjørndalen har ikke fulgt den samme planen som tidligere blant annet har sikret ham seieren i verdenscupen sammenlagt fire ganger. Han har nemlig gjort noen ørsmå justeringer i treningsopplegget denne sesongen.

- Jeg har trent litt annerledes enn tidligere, ja, bekrefter Bjørndalen.

- Jeg har blant annet trent mye mer og hardere i høyden, fortsetter han.

Røper ikke gullformelen
Han vil imidlertid ikke røpe ytterligere detaljer i sitt nye treningsopplegg. Men det er kjent at Bjørndalen blant annet har gjort endringer i skytetreningen - til en mer konkurransefokusert trening.

- Noen hemmeligheter må jeg også få ha, gliser Bjørndalen - kanskje i frykt for at konkurrentene skal snappe opp skiskytterens gullformel.

Verdensstjernen fra Simostranda gleder som en liten unge til verdensmesterskapene i Anterselva og Sapporo. Noen konkret medaljemålsetting har han imidlertid ikke fastslått.

- Jeg har ikke satt meg et bestemt mål med tanke på hvor mange medaljer jeg vil ta. Det eneste som teller for meg, er gå fortest mulig på ski, og på standplass fokusere mest mulig på å få ned blinkene, sier Bjørndalen - som han har sagt så mange ganger tidligere.

Denne uken deltar han i det verdenscuprennet i tyske Ruhpolding, like ved grensen til Østerrike.

Testet forskjellige ski
Bjørndalen har de siste dagene testet ut flere par ski med tanke på det som venter ham i høyden i Anterselva - isete underlag. Men i Ruhpolding herjer plussgradene til arrangørens store ergelse.

- Det blir veldig løse forhold her, men som vanlig kommer jeg til å gi alt og sikte meg inn på en plass i toppen, mener han.

I det forrige verdenscuprennet endte han på en skuffende 30. plass på sprinten, men reiste seg mesterlig på jaktstarten hvor han til slutt ble nummer fem.

Nå er nedturen i Oberhof glemt.

- Jeg åpnet sesongen veldig bra. I Oberhof ble det bom, men jeg føler likevel at jeg har holdt den gode formen jeg hadde i sesongstarten, ved like, mener Bjørndalen.

Medaljegrossisten
Og skiskytteren med imponerende fem gullmedaljer i OL og seks i VM - og hele 26 mesterskapsmedaljer totalt i OL og VM-sammenheng - har ikke tenkt å gi seg med det første. Det langsiktige målet er nemlig Vancouver-OL om drøye tre år. I det mesterskapet vil Bjørndalen være 36 år.

- Det langsiktige målet er Vancouver, ja, bekrefter Bjørndalen - nok en gang. For de som eventuelt skulle være i tvil om at Bjørndalen tar en Aamodt i den nærmeste fremtid, og legge opp.

P.S: VM i skiskyting avvikles 2. til 11. februar i italienske Anterselva. VM i nordiske grener går 22. februar til 4. mars i japanske Sapporo. Frem mot årets VM i skiskyting vil Bjørndalen ikke drive spesialtrening i langrenn, men kun fokusere på skiskyting.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.