*Nettavisen* Sport.

Bjørnebye ferdig i Rosenborg

Rosenborgs sportslige leder slutter på dagen.

14.11.19 11:03

Stig Inge Bjørnebye (49) har gitt beskjed til styret i Rosenborg at han ikke ønsker å gå løs på en ny periode som sportslig leder i klubben.

I en pressemelding opplyser RBK at Bjørnebye allerede nå er ferdig i klubben.

På en pressekonferanse på Brakka torsdag formiddag forklarer Bjørnebye selv at han føler det er riktig av ham å gi seg i jobben.

Han legger ikke skjul på at årene i Rosenborg har tatt på.

- Fem år i en intens jobb som dette er nok. Det kan være greit med en utluftning, sier Bjørnebye.

- Jeg tror familien min synes det kan være ålreit å få meg tilbake på en del arenaer, legger han til.

Bjørnebye takker de ansatte i RBK og forklarer at han har fått noen utrolige emosjonelle og profesjonelle relasjoner i hele klubben.

- Vi har hatt «one hell of a ride» sammen jeg aldri kommer til å glemme, forteller 49-åringen.

Les også: Torsdagens Premier League-rykter

Hadde kontrakt frem til 2021

Den sportslige lederen hadde i utgangspunktet en avtale som varer frem til mars 2021, men klubben er enig med Bjørnebye om at han ikke skal fortsette ut kontraktstiden.

Han uttalte på pressekonferansen at planen hans var å offentliggjøre beslutningen etter at RBK hadde slått ut Dinamo Zagreb og gått til gruppespillet i Champions League. Det skjedde imidlertid ikke.

Klikk på bildet for å forstørre. SLUTTER: Stig Inge Bjørnebye.

SLUTTER: Stig Inge Bjørnebye. Foto: Ole Martin Wold (NTB scanpix)

Han forteller videre at verken klubben eller han ønsket å ha en sportslig leder på oppsigelse. Bjørnebye understreker at valget om å gi seg på dagen er frivillig.

- Jeg er på ingen måte tuppet ut av Brakka, hevder han.

Klubben opplyser at Bjørnebyes arbeidsoppgaver vil bli ivaretatt av interne ressurser til de har funnet en erstatter.

Vil ikke kommentere mulig sluttpakke

På torsdagens pressekonferanse fikk Bjørnebye spørsmål om han mottar en sluttpakke av Rosenborg, men 49-åringen var ikke interessert i å svare på det.

- Da jeg skrev under kontrakten ble vi enige om hva som skulle skje ved alle tenkelige utfall. Derfor brukte vi bare 30 sekunder på dette, det var bare å se i kontrakten.

- Hva står det der?

- Det er et personlig forhold mellom meg og klubben, sier han.

VG har tidligere meldt at RBK må ut med én årslønn, rundt to millioner kroner, hvis Rosenborg valgte å avslutte arbeidsforholdet før tiden. Det er ikke kjent hva som skjer hvis Bjørnebye selv velger å gå.

På spørsmål om hans neste jobb vil handle om fotball, er Bjørnebye kryptisk.

- Jeg har mange tanker om det, og jeg har mange muligheter. Jeg er i en utrolig privilegert situasjon og har mange muligheter, sier han.


Krevende sesong

Bjørnebye har vært sportslig leder i Rosenborg siden 6. mars 2015. I løpet av hans periode i klubben har RBK vunnet 9 titler i Norge.

Denne sesongen har imidlertid Bjørnebye og resten av klubbens sportslig ledelse vært under hardt press etter at resultatene ikke har stått i stil med forventingene.

Trønderne har ikke klart å forsvare seriegullet som denne sesongen har gått til rivalen Molde. I Europa har det heller ikke blitt noen suksess. Etter fire spilte kamper i gruppespillet i Europa League står Rosenborg med fire tap og 1-8 i målforskjell.

Les også: Zlatan ferdig i LA Galaxy

Lang karriere i fotballen

Som spiller var Bjørnebye innom klubber som Liverpool og Blackburn før han la opp i 2002. Så fulgte en jobb som assistenttrener på landslaget under Åge Hareide fra 2003 til 2006, før han ble ansatt som Start-trener.

Kun ett år senere trakk han seg fra jobben etter manglende suksess. Det ble det foreløpige sluttpunktet for 49-åringens trenerkarriere, og Bjørnebye gikk inn i en jobb som utviklingsansvarlig for barne- og ungdomsfotballen i Norges Fotballforbund (NFF) fra 2013 til 2015.

Så gikk turen til RBK, der han altså har vært en omdiskutert sportslig leder de siste årene. Nå har også dette kaptittelet kommet til veis ende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.