COVENTRY - CHELSEA 0-2:

Coventry slo ut Blackburn i den femte runden av den engelske FA-cupen, og var sultne på en ny skalp da Chelsea kom på besøk til Ricoh Arena lørdag.

Det ble imidlertid med drømmen. I Chelsea-laget er nemlig en sovende kjempe i ferd med å våkne, med Didier Drogba som scoret sitt tredje mål på fire kamper for londonlaget.

God kontroll
For bare en og en halv uke siden kunne Didier Drogba se tilbake på en bedrøvelig sesong hos blåtrøyene. Fasiten etter godt over halvspilt serie viste tre scoringer for måljegeren fra Elfenbenskysten, fordelt jevnt mellom Premier League, ligacupen og Champions League.

Men plutselig har toppscoreren fra 2007-sesongen slått tilbake. Først mot Juventus i Champions League, så mot Portsmouth i ligaen en uke senere.

I lørdagens kvartfinalekamp mot Coventry tok det bare 15 minutter før Drogba utnyttet et dårlig forsvarsspill hos hjemmelaget, rundet keeper og satte ballen sikkert inn i buret.

Chelsea-manager Guus Hiddink er godt fornøyd med spissens innsats.

- Didier er farlig. Han jobber veldig hardt, og han er god for laget, sier nederlenderen til BBC.

- Det er fortsatt noen småting han kan bli bedre på, men det jobber han med utenfor treningstiden. Han liker det, forteller Hiddink videre.

Han kunne fornøyd se at Chelsea hadde god kontroll på spillet etter scoringen, og slapp sjeldent Coventry i nærheten av Petr Chechs mål før pause.

Avgjorde på kontring
Hjemmelaget kom litt mer inn i kampen i den andre omgangen, og en feil fra keeper Chech førte nesten til at Jordan Henderson klarte å sette inn utligningen etter 68 minutter. Skuddet ble imidlertid blokkert, og Chelsea benyttet sjansen til å avgjøre kampen bare fire minutter senere.

En kontring ga innbytter Ricardo Quaresma ballen på høyrekanten, som la inn mot Alex. Forsvarsspilleren hadde tatt et løp helt fra egen 16-meter, og brasilianeren hadde små problemer med å legge på til 2-0.

Coventry klarte aldri å svare, og dermed er Guus Hiddinks gutter det første laget som er klare for semifinalen i FA-cupen. Like viktig for Chelsea er det nok at Didier Drogba endelig ser ut til å ha funnet målformen.

Det kan bli avgjørende i jakten på Manchester United - både i Premier League og i FA-cupen - de neste månedene.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).