Gå til sidens hovedinnhold

Bjørnstad dropper PGA-kvalifisering

Etter en skuffende sesong har Henrik Bjørnstad bestemt seg for å droppe kvalifiseringen til PGA-touren i USA denne høsten.

Etter 83. plass på pengerankingen i 2001 og 61. plass i 2002, så Henrik Bjørnstad for seg en plass blant de 50 beste på denne tiden av året. Den målsetningen var nok i tøffeste laget.

Oslogutten ligger i øyeblikket på 108. plass på rankingen.

- Jeg satte nok for høye krav til meg selv denne sesongen. Jeg har bestemt meg for å droppe kvalifisering til PGA-touren i USA. Det blir litt for mye, forteller Bjørnstad til NTB.

108. plass på rankingen

En av de største nedturene hans denne sesongen kom på St. Andrews i Skottland i slutten av september. Bjørnstad var inne blant de ti beste før sisterunden, men raste til 53. plass etter en katastrofal avslutning.

Med 108. plass er han bare sju plasser foran grensen som avgjør hvilke spillere som er automatisk kvalifisert for neste års Europatour. Det bekymrer ham imidlertid lite.

- Jeg er temmelig sikker på at jeg beholder plassen min. Det bør gå bra, mener Bjørnstad.

Sliter i motgang

Han får to muligheter til å sikre kortet. Den første i en mindre turnering på Mallorca til helgen, mens siste turnering går i Madrid uken etter. De resterende turneringene spiller ikke Bjørnstad fordi han ikke er kvalifisert.

- Jeg merker at sesongen er lang og føler meg litt sliten. Samtidig er jeg ikke særlig flink til å takle motgang, innrømmer han.

Til tross for det han selv betegner som en skuffende sesong, har Henrik Bjørnstad spilt inn 1,5 millioner kroner i 2003.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett