Gå til sidens hovedinnhold

- Bjørnstad kan bli norsk OL-sjef

Skal ha blitt tilbudt jobben med å lede norsk golfsatsing fram mot OL i 2016.

Etter en sesong i selskap med de aller beste golfspillerne i verden som PGA-spiller, valgte Henrik Bjørnstad (31) å legge golfkøllene på hylla i november.

- Jeg har spilt profesjonell golf i 15 år, og føler at jeg trenger nye og andre utfordringer her i livet, sa golfproffen da, og nå ser det ut til at nye utfordringer allerede kan være på plass.

Sponsorpenger
Golferen.no melder nemlig at Bjørnstad er blitt tilbudt oppgaven å lede satsingen i norsk golfsport fram mot OL i Rio de Janeiro i 2016.

Øyvind Rojahn er allerede blitt presentert som landslagstrener for OL-satsingen, men kan altså få med seg et profilert navn på laget.

Det er kilder i sponsormiljøet som forteller til nettstedet at forbundet har vært ute og hentet inn penger for å få med seg Bjørnstad fram mot OL-satsingen. De pengene skal nå være på plass, og Bjørnstad skal være svært nær ved å signere kontrakten.

Sportssjef i golfforbundet, Frode Scheie, innrømmer at de «er i samtaler» med Bjørnstad.

Comeback etter 112 år
- Og det bør ikke forbause noen. Det er klart at det er interessant for oss å knytte til oss en så merittert spiller, og utnytte hans erfaringer fra profflivet til å fremme golfen i Norge, sier Scheie til golferen.no.

Sportssjefen har ingen nærmere forklaring å gi, og ønsker heller ikke å kommentere Nettavisens henvendelser.

Golf er tilbake på OL-programmet når sommerlekene arrangeres i Brasil om knappe seks år, for første gang siden OL i St. Louis i 1904 - altså etter en pause på 112 år.

For ordens skyld: Kanadiske George Lyon ble da OL-mester i en alder av 46 år, etter å ha startet med sporten bare åtte år tidligere.

Sjekk siste sportsnytt her

Kommentarer til denne saken