RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørgen: - Andre får være negative

Sist oppdatert:
Marit Bjørgen samler ikke på 12. plasser, men er likevel positiv til VM-fortsettelsen.

SAPPORO (Nettavisen): Resultatmessig har ikke den første halvdelen av Sapporo-VM vært som forventet for Bjørgen, selv om hun fikk med seg en bronsemedalje fra lagsprinten.

I søndagens fellesstart med skibytte ble det en 12. plass.

- Men jeg føler meg i bra form, og det gikk faktisk ganske lett, hevder en smilende Bjørgen.

Stivnet
Hun vil nødig spekulere i hva utfallet kunne ha blitt hvis hun hadde unngått et fall tidlig på den klassiske delen, som gjorde at hun havnet 15-20 sekunder bak teten.

- Det får jeg aldri svar på. Men det gjorde at jeg måtte gå på litt ekstra i klassisk, og da jeg skulle skøyte, ble jeg fort stiv. Men det har jo skjedd før også i duathlon, uten at jeg har falt, konstaterer hun.

Bjørgen legger ikke skjul på at hun neppe er på samme nivå som i Oberstdorf-VM for to år siden.

- Gleder meg
- Men som sagt, jeg føler meg i bra form nå også. Og jeg gleder meg til neste renn. Jeg velger å se positivt på det, så får andre bare være negative, sier 26-åringen.

Neste renn er tirsdagens 10 km fristil, en distanse Bjørgen har vært på pallen i tidligere i sesongen. Trener Egil Kristiansen tror hun har muligheter til det også i VM.

- Ja, det tror jeg helt klart. Marit har vært i bra form her nede, og sier hun følte seg lett i kroppen i dag også. Jeg ser ingen grunn til å ikke være optimist, sier Kristiansen.

Laget til tirsdagens 10-kilometer består av Marit Bjørgen, Kristin Størmer Steira, Vibeke Skofterud og Kristin Mürer Stemland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere