RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørgen: - Flaut å bryte

(FOTO: ERLEND AAS/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Marit Bjørgen synes det var pinlig å bryte tremila i Holmenkollen. Likevel valgte hun å være kynisk for å sikre verdenscupseieren sammenlagt.

HOLMENKOLLEN (TV 2 Nettavisen): - Jeg var tung i kroppen før løpet, men bestemte meg for å være offensiv og prøve. Dessverre merket jeg veldig fort at kroppen ikke ville være med. Da var det like greit å stå av, for ikke å bryte meg helt ned foran de to siste verdenscuprennene, sier Marit Bjørgen.

Allerede etter to kilometer var hun halvminuttet bak teten på fristiltremila i Holmenkollen. Etter sju kilometer var halvminuttet blitt til nesten halvannet minutt. Da sa Bjørgen takk for seg.

- Jeg liker ikke å bryte renn, og det er selvfølgelig ekstra ille å gjøre det her i Holmenkollen – med så mye folk rundt løypa. Det er egentlig flaut, medgir 25-åringen.

Allerede søndag ettermiddag setter hun seg på flyet til Kina, der det skal gås sprint onsdag. Lørdag avsluttes verdenscupen med dobbeljaktstart i Sapporo i Japan.

Les også:Mamma (29) ble Norges beste

Tror på seier
Det betyr at det skal kjempes om maksimalt 200 verdenscuppoeng. Før de to siste rennene har Bjørgen et forsprang på 46 poeng, etter at canadiske Beckie Scott ble nummer fire på Kollen-tremila.

Det tror Bjørgen skal holde.

- Nå får jeg et par rolige dager på meg. Jeg ser fortsatt muligheten til å vinne, fastslår Bjørgen, som innrømmer at denne ukas maratonprogram har kostet mer enn hun var forberedt på.

Vasaloppet kostet
Sist lørdag vant hun Vasaloppet. Deretter gikk hun sprint i Borlänge tirsdag, dobbeljaktstart i Falun onsdag og ny sprint i Drammen torsdag.

- Vasaloppet kostet nok mer enn jeg hadde trodd. Jeg mangler treningsgrunnlag, og da tar det for lang tid å restituere, poengterer Bjørgen.

Om Bjørgen er optimist, så er ikke Beckie Scott mindre positiv foran innspurten.

- Jeg håper jeg skremte Marit litt nå, smiler Scott – etter å ha fått det fryktelig tungt den siste mila i Holmenkollen.

Scott optimist
Scott tror den lange flyreisen til Asia favoriserer henne i de to avgjørende rennene.

- Canadierne er de som reiser mest i løpet av en vinter. Derfor har jeg et lite overtak, spår Beckie Scott – som gir seg etter året sesong.

Tremila i Kollen ble ingen norsk suksess, med Ann-Eli Tafjord som beste jente på 10. plass. Russiske Julia Tsjepalova vant foran Katerina Neumannova fra Tsjekkia og tyske Evi Sachenbacher-Stehle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere