RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørgen: - Helt rått av Therese

Sist oppdatert:
18 år gamle Therese Johaug gjorde en fantastisk verdenscupdebut, med sin 8. plass i estiske Otapäa. - Helt rått. skryter Marit Bjørgen.

Tynset-løperen gikk seg inn i VM-diskusjonen, og leverte uansett en knallsterk fremtidssøknad i landslagsdrakten. Johaug både startet og avsluttet godt på dagens 10-kilometer, og tok faktisk innpå dagens vinner, Justyne Kowalczyk, mot slutten.

- Jeg synes jeg klarte å holde dampen godt oppe, sier Therese Johaug til Nettavisen. At hun lå helt oppe på en 4. plass etter 2,5 kilometer kom likevel som en overraskelse.

- Det var kjempemorsomt å gå, med stor stemning i løypa. Men jeg følte egentlig ikke at det gikk SÅ fort underveis. Jeg er uansett kjempefornøyd med en 8. plass, men så fikk jeg jo det føret jeg ville ha - med mye snø under, sier hun.

Skal diskuteres
Også under forrige ukes NM i Meråker, gjorde 18-åringen det sterkt da hun tok hjem NM-bronsen i skiathlom . Det er likevel ventet at junior-VM i italienske Tarvisio i midten av mars blir sesongens store mål for hennes del.

- Hva tenker du rundt ditt VM-kandidatur nå?

- Junior-VM er fortsatt mitt mål. Men de har sagt at de skal diskutere det, så vi får se. Jeg håper i det minste at jeg får gå flere verdenscuprenn.

Landslagstrener Egil Kristiansen har varslet om at ungdommen skal få sjansen i verdencupen fremover, men at de også skal matches pent. Lørdag hadde han foreløpig ikke tid til å snakke med Nettavisen, ettersom var midt i sekunderingen av langrennsherrene. Overfor NTB røper han imidlertid følgende:

- Jeg er imponert. Vi diskuterer om hun skal bli med til VM, bekreftet han.

Bjørgen: - Helt rått
For det er liten tvil om at det Johaug som er dagens samtaleemne i Estland. Hun forteller at lagvenninnene var høyt oppe etter målgangen.

- Helt rått, sa Marit til meg, avslører hun.

Sportssjef Åge Skinstad er imidlertid usikker på om ikke VM kommer litt for bardus på 18-åringen.

- En skal huske at det foreløpig er fem og 10-kilometer klassisk, som passer Therese best. Hun er ikke utholdende nok til 30 kilometer allerede nå. Så kanskje er VM i 2009 et mer realistisk mål for henne. Fremdeles er junior-VM det store målet hennes denne sesongen, sier han til Nettavisen.

Polsk seier
Under dagens renn i Otapää var det ingen som kunne tukte polske Justyne Kowalczyk. Hun vant 7,8 sekunder foran finske Virpi Kuitunen. Valentina Shevchenko endte på tredjeplass, med Marit Bjørgen på plassen etter. Nestbest av de norske var Vibeke Skofterud, som tok 7. plassen foran Johaug.

Øvrige norske plasseringer: Astrid Jacobsen (17), Kristin Størmer-Steira (23), Ella Gjømle (28), Ingrid Aunet Tyldum (29) og Kine Beate Bjørnås (35).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere