RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørgen dropper prøve-OL

(FOTO: Anders Skjerdingstad/Nettavisen)
Marit Bjørgen (28) har sesongplanen klar. Og det blir endringer.

Den tidligere langrennsdronningen har evaluert sesongen sammen med landslagstrener Egil Kristiansen og sin personlige trener Svein Tore Samdal. I samråd med dem har hun også lagt treningsplanen som skal gi suksess i Liberec-VM i februar.

- Det blir som jeg sa mot slutten av sesongen. Jeg beholder stort sett treningsinnholdet, men justerer sammensetningen av det, sier Bjørgen til Nettavisen.

100 timer mer
I likhet med resten av landslagsløperne skal Bjørgen ha vesentlig flere døgn i høyden enn de siste sesongene. Hun skal dessuten øke antall treningstimer – men redusere antall hardøkter.

- I den sesongen som gikk trente jeg minst av alle jentene på landslaget, rundt 700 timer. Nå øker jeg til 750-800. Samtidig reduserer jeg antall harde økter fra 140 til ned mot hundre, forteller Bjørgen.

Hun viderefører den mye omdiskuterte periodiseringen av den harde treningen.

- Men det blir litt færre økter i hver bolk. Jeg skal ha en bolk i august på 10-12 dager, de andre kommer ikke til å vare mer enn en ukes tids, opplyser Rognes-jenta.

(Tester OL-løypene - les videre under bildet!)

Til Vancouver
Bjørgen gjør også grep i selve sesongen. Blant annet dropper hun den intensive bolken rett før jul. Alt tyder dessuten på at hun dropper prøve-OL i Vancouver.

- Det viktigste neste sesong blir Tour de Ski og VM i Liberec. Da tror jeg belastningen blir for stort hvis jeg i tillegg skal til Canada, sier hun til Nettavisen.

Derfor drar hun til Vancouver allerede mandag, sammen med Kristin Mürer Stamland, Tor Arne Hetland og Øystein Pettersen. De skal teste OL-løypene på vegne av hele laget. Men Bjørgen innrømmer at hun gjør det mest for sin egen del.

- Ettersom jeg ikke skal gå prøve-OL synes jeg det er nyttig å få en slik erfaring nå, sier Bjørgen.

Aprilplanen sprakk
Et overordnet mål for sesongen er dessuten å klare å tilpasse opplegget underveis – ut fra de signalene kroppen gir.

Allerede har hun gått bort fra den opprinnelige planen for april. Under verdenscupavslutningen i St. Caterina i mars sa Bjørgen til Nettavisen at målet var å ikke trene mer enn ti timer i april.

- Jeg er nok oppe i 20 timer allerede. Og nå skal jeg gå på ski i Canada ei hel uke, konstaterer Bjørgen med et snev av selvironi.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere