RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørgen går 10 km i VM

Sist oppdatert:
REIT IM WINKL (TV 2 NETTAVISEN): Marit Bjørgen har fått klasignal til å gå 10 kilometeren i ski-VM i Oberstdorf torsdag. Dermed kan det bli seks distanser på elleve dager for verdenscuplederen.

Bjørgen selv har aldri lagt skjul på at hun har veldig lyst til å gå alle distansene i VM, men landslagsledelsen har vært litt tvilende til om det ikke ville være i overkant mye på elleve dager. I dag kom imidlertid klarsignalet.

Og begrunnelsen er åpenbar: Marit Bjørgen kan med full klaff ta medalje i alt hun stiller opp i under VM i Tyskland.

- For det første er hun jo medaljekandidat også på 10 kilometer. For det andre ville hun bare gått og vært anspent hvis hun ikke hadde fått gå. Nå får hun ut litt av spenningen i kroppen. Og for det tredje ønsker vi jo å være offensive, sier landslagssjef Svein Tore Samdal til TV 2 Nettavisen.

Det vil i klartekst si at Bjørgen går torsdagens åpningsøvelse, og at hun i utgangspunktet skal delta i alle øvelsene. Landslagsledelsen er imidlertid klare på at de vil se utviklingen hennes an, og utelukker ikke at hun dropper den siste øvelsen - 30 kilometer - dersom belastningen blir for stor.

Søndag ble Marit Bjørgen for øvrig nummer to i sprintverdenscupen i Reit im Winkl, bak finske Virpi Kuitunen. Det var Bjørgens første spirntnederlag på tolv strake verdenscuprenn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere