RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørgen kan ta storpris

PRISVINNER?: Marit Bjørgen kan vinne storpris for sin fantastiske sesong.
PRISVINNER?: Marit Bjørgen kan vinne storpris for sin fantastiske sesong. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Onsdag kan Marit Bjørgen (35) vinne en av idrettens aller største utmerkelser.

Da blir det avgjort hvem som vinner Laureus-prisen (The Laureus World Sports Awards) for 2015.

Prisen ble delt ut første gang i Monte Carlo i 2000 med Tiger Woods og Marion Jones som vinnere i kategorien årets mannlige/kvinnelige utøvere.

I klassen for menn er det Roger Federer som har vunnet flest ganger (2005-2008) mens Usain Bolt har tre seirer (2009, 2010 og 2013).

I kvinneklassen er det kun tennisspilleren Serena Williams som vunnet flere enn én gang (2003 og 2010).

- Det er veldig stort, og jeg blir stolt. Det å være nominert sammen med store navn fra store idretter gjør at du blir litt ydmyk, sa Bjørgen til NRK etter at nominasjonen ble kjent.

Bjørgen er ikke selv i Shanghai der prisen deles ut i år. I helgen som var prioriterte hun å være til stede på sitt eget Marit Bjørgen-renn i hjembygda. Mandag kveld var hun på årsmøtet til Trønders Skilaug i Trondheim der hun også droppet nyheten om at hun går på en ny sesong i skisporet. Kommende lørdag står Skarverennet på programmet.

Kun én gang har prisen gått til en vinteridrettsutøver, og det var da alpinisten Lindsey Vonn vant klassen årets kvinnelige utøver i 2011.

To nordmenn har vært nominert i en av de ti ulike kategoriene som er en del av prisen. Skiskytter Ole Einar Bjørndalen ble nominert til årets mannlige utøver i 20013. Svømmeren Sarah Louise Rung ble nominert i klassen for beste utøver med funksjonshemning i 2014. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere