RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørgen lett videre

(FOTO: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Marit Bjørgen gikk på nest beste tid under sprintprologen i Asiago. Kristin Steira ble slått ut.

Les også: Østensen best i prologen!

Kristin Størmer Steira leder kvinnenes Tour de Ski etter tre av seks renn. Hun ligger 20,4 sekunder foran Petra Majdic fra Slovenia, mens Aino Kaisa Saarinen er på tredjeplass, 23,2 sekunder bak Steira.

Vibeke Skofterud ligger på sjetteplass, mens Marit Bjørgen er på en litt skuffende sjuendeplass.

Bjørgen kan imidlertid fortsatt vinne. Det avhenger av et godt resultat og noen bonussekunder på dagens fristil-sprint. Førsteplassen på sprinten gir 50 bonussekunder. Det betyr at Bjørgen allerede fredag kan overta ledelsen - men da skal alle marginer gå hennes vei.

Det gikk i alle fall bra i prologen. Bjørgen gikk inn til bestetid fra et tidlig startnummer, og bare Virpi Kuitunen klarte å slå Bjørgens tid. Kuitunen gikk i mål på tiden 2.39,13, og var 82 hundredeler bedre enn Bjørgen.

Størmer Steira klarte ikke å kvalifisere seg for kvartfinale. Hun var hele 15 sekunder svakere enn Kuitunen. Det betyr at hun ganske sikkert mister ledelsen i Tour de Ski sammenlagt. Men Steira er likevel en av favorittene til å vinne til slutt.

Ekspertene er nemlig enig om at den avsluttende etappen i Tour de Ski, opp en alpinbakke, passer Steira som hånd i hanske.

Vibeke Skofterud og Kine Beate Bjørnås gikk også videre på sprinten, mens Kristin Stemland og Betty-Ann Bjerkheim Nilsen også ble slått ut.

Les også: Dette er Tour de Ski

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere