RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørgen luktet Finlands frykt

Sist oppdatert:
- Jeg hadde en følelse av at Finlands løper var sliten. Derfor rykket jeg i den siste bakken, sa Marit Bjørgen etter å ha avgjort stafetten til Norges fordel.

Hun sier til TV 2 Nettavisen at hun fryktet jagende Tyskland og Russland mer enn løperen fra Finland.

- Jeg følte at hun jobbet hardt for å holde følge. Så jeg prøvde et rykk. Jeg hadde aldri gått mot henne før, og trodde ikke hun var en god sprinter. Men man vet aldri, sa Bjørgen etter verdenscupseier nummer to på to dager.

Norge har vunnet alle stafettene på kvinnesiden siden Lacluza i Frankrike i fjor. Da gikk Bjørgen en klassisk etappe. Nå vil hun gjerne beholde plassen som ankerkvinne.

Ingenting tyder på at hun skal bli nektet det.

Kine Beate Bjørnås, Vibeke Skofterud og Hilde Gjermundshaug gikk de tre første etappene.

Vi fulgte stafetten direkte:

4. etappe

Marit Bjørgen har utlignet forspranget, og Norge leder nå stafetten foran Finland. Det går mot spurt mellom de to.

3. etappe

Hilde Gjermundshaug går bra. Nå har hun hentet inn syv sekunder, og Norge er 22 sekunder etter ledende Finland.

Norge er i ferd med å bli hengt av i Gällivare. Skøyteetappene er i gang, og Hilde Gjermundshaug er et halvt minutt Finland. Tyskland har passert Norge, og ligger bak Finland og Russland. Kan Marit Bjørgen hente inn forspranget på siste etappe?

2. etappe

Finland leder fortsatt i det andre etappe nærmer seg slutten. Vibeke Skofterud ligger syv sekunder bak Finland og Russland som har fått en liten luke. Videre har Norge en syv sekunders luke til Tyskland på fjerdeplass.

1. etappe

Finland leder etter 2.9 kilometer, men Norge henger med. Kine Beate Bjørnås går i en tett gruppe sammen med Finland, Sverige og Russland.

Norges lag

Kine Beate Bjørnås og Vibeke Skofterud går de to første klassiske etappene. Hilde Gjermundshaug og Marit Bjørgen skal skøyte Norge videre inn til mål.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere