RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørgen med knalltid

Foto: Lise Åserud/Scanpix
Sist oppdatert:
Marit Bjørgen vant prologen under dagens sprint i Tour de Ski.

Før onsdagens sprint ligger Bjørgen 17,7 sekunder bak Justyna Kowalczyk i sammendraget.

I prologen onsdag gikk Bjørgen inn til bestetid med 3.22,39, og slo med det Kowalczyk med 4,9 sekunder. Den polske jenta endte på en 11. plass. Finske Krista Lahteenmaki ble nummer to drøyt sekunder bak Bjørgen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen gjorde også en god prolog og ble nummer fire, mens Marthe Kristoffersen ble nummer 10 og Ingvild Flugstad Østberg endte på 12. plass.

Therese Johaug endte litt lenger bak, og det var en liten stund spennende om hun skulle kvalifisere seg til kvartfinalene, men hun endte til slutt som nummer 27, slått med 7,83 sekunder av Bjørgen.

Heidi Weng ble nummer 23 og er også kvalifisert til kvartfinalene. Det er ikke Kristin Størmer Steira, som ble nummer 44.

Touren fortsetter med jaktstart, 15 kilomter fri teknikk torsdag, fredag er det hviledag, før 10 kilometer klassisk lørdag. Tour de Ski avsluttes med en ni kilometer lang jaktstart.

De siste dagene har et tysk kamerateam og Justyna Kowalczyks kne fått mye av medienes oppmerksomhet. Nå ligger imidlertid alt fokus på duellen mellom Marit Bjørgen og den polske 28-åringen.

På en suveren tredjeplass ligger Therese Johaug, 1,33,9 bak Justyna Kowalczyk. Jenta fra Dalsbygda ligger over to minutter foran neste kvinne på sammenlagtlista, Kristen Lahteenmaki.

Se sammenlagtstillingen her.

LIVE: Ny sjanse for Northug

LIVE: Bjørgen sprinter for seier

Nettavisen fulgte prologen direkte:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere