RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørgen misunner Jacobsen

Foto: Søren Andersson (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
- Jeg kunne godt ha tenkt meg å være der Astrid er, sier Marit Bjørgen.

De sørget for dobbelt norsk på lørdagens 15 km fellesstart med skibytte. Søndag leverte både Astrid Uhrenholdt Jacobsen (21) og Marit Bjørgen (27) viktige bidrag til den norske stafettseieren i Falun.

Både den individuelle andreplassen og stafettseieren var oppløftende for Marit Bjørgen, som kjenner at formen begynner å nærme seg.

- Tror Astrid klarer det
Likevel er det Astrid Uhrenholdt Jacobsen resten av vinteren kommer til å handle om. For etter at 21-åringen fra Heming lørdag tok sesongens tredje verdenscupseier, seiler hun opp som den sterkeste kandidaten til å vinne verdenscupen sammenlagt.

For mens Virpi Kuitunen bare har klart å skrape med seg 22 poeng på de to siste rennene, har Uhrenholdt Jacobsen sanket full pott. 200 poeng. Dermed skiller det bare 31 poeng.

- Nå skal ikke jeg legge press på Astrid, for jeg vet hvordan det er. Men jeg mener hun absolutt har muligheten til å vinne cupen. Hun er på opptur, mens Kuitunen beveger seg den andre veien. Jeg tror Astrid klarer det. Hun er sterk mentalt, sier Marit Bjørgen til Nettavisen.

- Unner henne suksessen
Selv har hun vunnet verdenscupen sammenlagt to ganger. Og hun kjenner seg igjen i det hun ser i Astrid Uhrenholdt Jacobsen akkurat nå.

- Hun er i flytsonen. Det er ikke sikkert at hun er så mye bedre enn oss andre, men ting går av seg selv når man er i den formen Astrid er i nå.

- Er du misunnelig?

- Ja, jeg kunne godt ha tenkt meg å være der Astrid er nå. Det er en deilig følelse når du er så god at du vet ingenting stopper deg. Men samtidig unner jeg henne suksessen. Når ikke jeg har en optimal sesong, er det utrolig bra at andre norske får det til. Og det er veldig godt for meg at presset fordeles på flere, sier Bjørgen.

Jager sprintseier
Selv står Bjørgen over onsdagens verdenscupsprint i Stockholm for å være maksimalt forberedt til kommende helgs to renn i Lahti.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen, derimot, går definitivt i Stockholm. Der jager sprintverdensmesteren fra i fjor sin aller første verdenscupseier i sprint. Vinner hun, overtar hun også ledelsen i verdenscupen – forutsatt at Virpi Kuitunen ikke blir bedre enn nummer tre.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere