RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørgen sin egen sjef

(Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
Marit Bjørgen vil bestemme selv, og starter med å gi seg selv treningsfri i april.

ST. CATERINA (Nettavisen): For tredje sesong på rad nådde ikke Marit Bjørgen målene hun hadde satt seg. For tredje gang på rad var sykdom med påfølgende formsvikt det som ødela sesongens høydepunkt, som i år var Tour de Ski.

- Jeg er fornøyd med at jeg vant et skøyterenn og fornøyd med sjetteplassen i distansecupen. Og det er det jeg er fornøyd med i vinter, sier Bjørgen etter sjetteplassen i verdenscupavslutningen.

Hun har for lengst begynt å tenke på neste sesong. Da vil hun unngå den store smellen midt på vinteren.

Beholder treningsinnholdet
- Jeg har ganske klare tanker om hva jeg vil gjøre. Jeg kommer nok til å beholde det aller meste av treningsinnholdet, for det har jeg veldig tro på. Men jeg vil justere litt på gjennomføringen slik at jeg ikke kommer i form for tidlig. Det er ingen vits i å være i toppform i august, sier Bjørgen.

Hun har bestemt seg for å fortsette på landslaget, med Egil Kristiansen som trener. Og hun kommer også til å fortsette samarbeidet med Svein Tore Samdal.

Men begge blir i større grad rådgivere og i mindre grad trenere. Når trioen skal sette seg ned og planlegge neste sesong, er det nemlig Marit Bjørgen som styrer ordet.

- Ikke 20 år lenger
- Jeg kjenner meg selv best. Derfor er det jeg som må bestemme, sier Bjørgen, som tidligere ofte sa at Svein Tore Samdal nesten kjente henne bedre enn hun kjente seg selv.

- Sånn var det. Men jeg er ikke 20 år lenger. Jeg har noen flere års erfaring nå, poengterer 27-åringen overfor Nettavisen.

Hun har allerede tatt grep.

- Etter norgescupen på Gjøvik droppet jeg alle treningsplaner. Etterpå har jeg trent akkurat det jeg har følt for, selvfølgelig i samråd med Egil og Svein Tore.

Maks ti timer i april
Allerede før planleggingsmøtet med Samdal og Kristiansen har Bjørgen bestemt seg for hvordan hun skal bruke den første måneden av den nye sesongen.

- I april skal jeg prøve å trene så lite som mulig, helst ikke mer enn ti timer. Da skal jeg tenke på andre ting. Så starter jeg på et lavere nivå når jeg starter opp i mai, og da har jeg allerede forskjøvet formutviklingen en måned, sier Bjørgen.

Egil Kristiansen er glad for at eleven nå i større grad tar kontroll over sine egne treningsplaner.

- Mer bevisst
- Det har skjedd noe med Marit i løpet av denne sesongen. Hun er blitt veldig mye mer bevisst på hva hun vil, og det er veldig positivt. Jeg tror hun har lært mye av motgangen, ikke bare denne vinteren, men de tre siste sesongene, sier Kristiansen.

Både han og Bjørgen er dessuten enige om at hun fortsatt må bli enda flinkere på ett område:

- Jeg må lytte mer til signalene fra kroppen. Av og til har jeg nok vært for tøff mot meg selv, sier Marit Bjørgen til Nettavisen.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere