RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørgen suveren i Trondheim

Sist oppdatert:
Marit Bjørgen var i en klasse for seg og knuste konkurrentene i finalen i sprintverdenscupen i Trondheim tirsdag. Nå har Bjørgen tatt opp jakten på den gule ledertrøyen i verdenscupen.

Marit Bjørgen var eneste norske jente i finalen. Hun ledet løpet fra start til mål, og rykket fra tyske Evi Sachenbacher et par hundre meter fra mål.

Sachenbacher kontrollerte inn til andre plass, mens Claudia Kuenzel, også hun fra Tyskland, ble nummer tre. Svenske Anna Dahlberg kom i mål som nummer fire.

Jager Paruzzi
Marit Bjørgen var eneste norske som kvalifiserte seg til semifinale-heatene. Hilde Gjermundshaug Pedersen ble nummer tre i sin kvartfinale, mens Ingrid Narum endte sist i sitt heat.

Bjørgen sikrer seg 100 verdifulle poeng med seieren i Trondheim, og er nå bare 105 poeng bak verdenscupleder Gabriella Paruzzi.

Nedtur for gutta
I herreklassen gikk seieren til polske Janusz Krezelok, mens svenskene Thobias Fredriksson og Anders Högberg ble nummer to og tre. Ingen av de norske klarte å kvalifisere seg for finalen, men Trond Einar Elden og Tor Arne Hetland kapret de to første plassene i B-finalen.

Hetland og Elden ble slått ut i semifinalene. Førstnevnte så ut til å være i kjempeslag, men mistet skien og var sjanseløs i sin semifinale.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere