RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørgen tapte fra dødens posisjon

Foto: Heiko Junge (Scanpix)
Sist oppdatert:
Alt gikk i surr for Marit Bjørgen i semifinalen i Otepää.

Marit Bjørgen gikk en meget god prolog i søndagens klassiske sprint i Otepää, der hun hadde tredje beste tid. I kvartfinalen levert 29-åringen fra Rognes også varene, og vant greit.

Men i semifinalen var det stopp. Bjørgen fikk riktig nok en god start på heatet, men gjorde noen uheldige manøverer underveis.

Inn på oppløpet befant hun seg plutselig i dødens posisjon: Alle de fire sporene var blokkert. Bjørgen lette febrilsk etter en åpning, men det var umulig å komme forbi.

Vinterens svakeste
Ikke overraskende var Bjørgen tydelig misfornøyd da hun passerte målstreken som nummer fem i sitt heat. Niendeplassen var faktisk hennes svakeste plassering i verdenscupen denne sesongen.

- Jeg gjorde en taktisk feil og ble stengt helt inne. Det føles ikke bra, men man lærer av det. Kroppen føles kjempebra. Jeg er i flott form, sier Bjørgen til NTB.

Bjørgen var eneste norske jente i semifinalene. Dermed gikk finalen uten norsk deltakelse.

Vant rennet, gjorde den nye svenske sprintyndlingen Hanna Falk. Hun tok Petra Majdic på de siste meterne og gikk inn til sin andre verdenscupseier. Finske Aino-Kaisa Saarinen ble nummer tre.

Fire ut i kvartfinalen
Astrid Uhrenholdt Jacobsen (15.-plass), Karianne Bjellånes (18.-plass), Kari Vikhagen Gjeitnes (28.-plass) og Ingvild Flugstad Østberg (29.-plass) ble slått ut i kvartfinalen, mens Ingrid Aunet Tyldum ble slått ut i prologen.

Se komplette resultater her (ekstern lenke)

For Uhrenholdt Jacobsen var dagen likevel oppløftende. Sprintverdensmesteren fra 2007 er på etterskudd styrkemessig på grunn av ryggbruddet i fjor sommer, men var likevel nær ved å stake seg til semifinale.

Celine Brun-Lie og Maiken Caspersen Falla, som normalt er to av Norges sterkeste kort på distansen, deltar ikke i Otepää.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere