RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørgen testet 40 ganger

Sist oppdatert:
I løpet av de siste månedene er Norges skidronning Marit Bjørgen dopingtestet hele 40 ganger.

Bjørgen er dermed trolig den skiløperen i verden som er testet flest ganger inneværende sesong. Med unntak av rennet i Otepää er hun blitt testet etrter hver eneste internasjonale konkurranse.

- Det er umulig for Marit eller noen av de andre norske landslagsløperne i langrenn å systematisk drive med prestasjonsfremmende doping. Til det er testene for hyppige, sier dametrener Svein Tore Samdal til Adresseavisen.

Tidligere i uken ble det offentliggjort at Vincent Vittoz har avlagt en positiv dopingprøve

- Jeg håper selvsagt at de jeg konkurrerer mot ikke driver med juks. Men samtidig vil jeg ikke bli overrasket dersom noen blir tatt i VM. Dette er uansett ikke noe jeg bruker mye energi på, sier Marit Bjørgen til Adresseavisen.

Bjørgen er testet etter de fleste rennene hun har startet i, men har også blitt besøkt av kontrollører utenom.

- Jeg hadde en uanmeldt kontrollør på besøk i julen. Å bli testet er helt greit. Det er en del av det å være toppidrettsutøver. Jeg har ingen problemer med å akseptere at dette er viktig for idretten. Men jeg håper samtidig at andre nasjoner er like seriøse i kampen mot doping som Norge, sier Bjørgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere