RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørgen trekker seg fra touren

Foto: Heiko Junge/Scanpix
Sist oppdatert:
Nå mener landslagstreneren at kommunikasjonen mellom dem må bli bedre.

ASIAGO (Nettavisen): Avgjørelsen til Bjørgen om å trekke seg ble tatt i samråd med landslagets lege Knut Gabrielsen. Trolig kommer hun eller ikke til å delta i verdenscuprennene i Canada etter Tour de Ski. Et magevirus har slått ut Bjørgen under touren og satt en stopper for suksess. Vibeke Skofterud trekker seg også fra touren opplyser Skiforbundet sent fredag kveld.

- Det er bestemt at Marit drar hjem fra Val di Fiemme i morgen tidlig. Hun skal i utgangspunktet heller ikke gå verdenscuprennene i Canada etter Tour de Ski, forteller landslagstrener Egil Kristiansen til Nettavisen.

Verken han eller landslagslegen ble informert av Bjørgen om hennes problemer før etter den tredje dagen av Tour de Ski. Da satte de seg ned for å analysere hva som hadde gått galt. Først da informerte Bjørgen de to om at hun hadde hatt tendenser til magetrøbbel.

- Når vi ikke vet dette er det ikke mulig å fange opp signaler og ta de nødvendige forholdsreglene.

- Får hun en irettesettelse?

- Hun har fått beskjed om at kommunikasjonen må bli bedre, sier Kristiansen

Nå er utgangspunktet at Bjørgen skal være i form til verdenscuprennene etter NM. Det nasjonale mesterskapet er i månedsskiftet januar/februar.

- Betyr dette at Bjørgen gir opp å vinne verdenscupen sammenlagt?

- Det sier seg selv at når hun ikke får med seg noen poeng fra Tour de Ski blir det i praksis vanskelig å vinne verdenscupen sammenlagt, sier Kristiansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere