RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørgen tror fortsatt på medalje

Foto: Lise Åserud (Scanpix)
Sist oppdatert:
Det ble 18.-plass i VM-åpningen. Men Marit Bjørgen fortviler ikke.

LIBEREC (Nettavisen): - Vi er litt skuffet, sier den norske sportssjefen i langrenn, Åge Skinstad.

Og det er kanskje ikke så rart, selv om Kristin Størmer Steiras sjetteplass både er godkjent og oppløftende med tanke på hennes medaljemuligheter utover i mesterskapet.

Men at de øvrige endte som nummer 10 (Therese Johaug), 18 (Marit Bjørgen) og 20 (Astrid Uhrenholdt Jacobsen) på den klassiske 10-kilometeren som innledet Ski-VM, var ikke i henhold til planen.

- Vi hadde håpet å ha noen i medaljekampen. Men det er overhodet ingen fortvilelse over disse resultatene, sier Skinstad.

Les alt om ski-VM i Nettavisens vintersportsmagasin!

Som fryktet
- Det gikk ikke slik vi hadde håpet, men heller litt som vi kanskje hadde fryktet, i hvert fall for Astrid og Marit sin del, sier landslagstrener Egil Kristiansen til Nettavisen.

Men til tross for skuffende resultater, var det ingen av jentene som trengte å kjempe med tårene på vei gjennom mixed zone, der de møter pressen etter løpet.

Marit Bjørgen (28) hadde faktisk et lite smil på lager.

- Jeg synes jeg gikk en bra førsterunde. Så fikk jeg det litt, jeg gjorde nok det. Men kanskje var det denne gjennomkjøringen jeg trengte med tanke på resten av mesterskapet.

Det ble lenge signalisert utad at Bjørgen var tvilsom på åpningsdistansen, på grunn av magesykdommen som gjorde at hun måtte reise hjem fra Val di Dentro sist helg. Men den tvilen stammet ikke fra Marit Bjørgen.

Aldri i tvil
- Jeg var aldri i tvil om jeg skulle gå. Det var legene som var i tvil, sier Bjørgen.

- Angrer du på at du gikk, når det gikk som det gikk?

- Nei.

- Frykter du at løpet skal få negative konsekvenser for resten av mesterskapet?

- Nei.

- Tror du at du kan være en medaljekandidat på neste distanse, lørdagens fellesstart med skibytte?

- Ja, sier Bjørgen – og smiler.

Egil Kristiansen vil ikke på stående fot love Marit Bjørgen plass på distansen, men det skal nok mye til at VM-dronningen fra 2005 vrakes på det norske laget.

Astrid på trynet
Kanskje ligger Astrid Uhrenholdt Jacobsen (22) mer i faresonen. I motsetning til Bjørgen, har hun ingen resultater å vise til i verdenscupen denne sesongen.

Selvfølgelig er Oslo-jenta skuffet etter 20.-plassen.

- Jeg tror at hvis alt hadde klaffet, kunne jeg ha vært med og kjempet om en medalje i dag. Men det var ganske mye som ikke klaffet, erkjenner hun.

Mye var ødelagt allerede da Uhrenholdt Jacobsen falt i en utforkjøring tidlig i løpet.

- Jeg hektet venstreskien i løssnøen og landet på magen. Jeg begynte nok å stresse etter det og gikk meg litt stiv, forteller sprintverdensmesteren fra 2007, som faktisk for første gang i karrieren gikk et VM-løp uten å ta medalje. I Sapporo ble det ett gull og to bronse på de tre løpene hun gikk.

Torsdagens 10 km klassisk ble fortjent vunnet av finske Aino-Kaisa Saarinen, som har vært den beste klassiskløperen denne vinteren.

Italienske Marianna Longa tok sølv, mens polske Justyna Kowalczyk endte på bronseplass.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere