RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørgen valgte uvitenhet

(FOTO: JARL Fr. ERICHSEN/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Marit Bjørgen er ikke i form. Derfor valgte hun en helt ny taktikk i Kollen-tremila.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): - Mitt eneste mål i dag var å gå godt på ski og å ha det artig. Å kjempe om en topplasering var urealistisk. Derfor ga jeg beskjed om at jeg ikke ville ha sekundering, røper Bjørgen.

Og taktikken virket. Hun ble nummer ti og beste norske. Selv om avstanden opp til suverene Aino Kaisa Saarinen ble på to minutter og 45 sekunder, var det en opptur for Bjørgen.

- Alltid en opptur
- Det er alltid en opptur å gå i Holmenkollen. Og ut fra det jeg kunne forvente, er jeg fornøyd med plasseringen, fastslår Bjørgen.

Hun fikk seg en liten overraskelse ved runding på 12,5 kilometer. Da så hun på resultattavla at hun kjempet om en plassering blant de ti beste.

- Da tenkte jeg: «Jøss – ligger jeg så bra an!». Det var faktisk motiverende, smiler Bjørgen, som har bestemt seg for å gå både verdenscupavslutningen i Falun og andre del av NM før hun pakker bort skiene for i år.

- Jeg skal klare å psyke meg opp til det også, fastslår hun.

Tungt for Steira
Psyke seg opp må nok også de andre norske seniorjentene. Kristin Størmer Steira legger ikke skjul på at det begynner å tære på både fysiske og mentale lagre.

Steira var på forhånd det største norske håpet, etter god innsats i VM og Lahti. Men Tana-jenta måtte ta til takke med en 11. plass.

- Det ble litt tungt i dag. Jeg hadde bare ett gir, konstaterer Steira, som benyttet seg av muligheten til å bytte ski midtveis i løpet.

- Jeg hadde litt dårlig feste på førsterunden, medgir hun.

Vibeke Skofterud ble nummer 13 – og var greit fornøyd med det.

Ikke helt fornøyd
- Det var ikke noe toppløp, men det var ikke et dårlig løp heller. For meg har sesongen uansett vært en opptur. Jeg har tatt et mye større steg enn det jeg hadde turt å drømme om, sier Skofterud.

Slik oppsummerer sportssjef Åge Skinstad tremila:

- Vi hadde håpet å ha mer enn ei jente inne blant de 30 beste, og kanskje i nærheten av pallen. Men vi er ikke kjempeskuffa heller, altså, understreker han.

Aino Kaisa Saarinen fra Finland vant løpet. Virpi Kuitunen sørget for dobbelt finsk, mens Petra Majdic fra Slovenia avsluttet sterkt og knep tredjeplassen.

PS! Marit Bjørgen vant Kollen-tremila i 2005. I 2006 brøt hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere