RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørgens beste på to år

Foto: Anders Wiklund (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Sprintdronningen på vei mot gamle høyder.

Marit Bjørgen ble nummer to på søndagens verdenscupsprint i Davos, kun slått av Petra Majdic fra Slovenia.

Da Bjørgen slo igjennom, var det som sprinter. 29-åringen fra Rognes er også verdensmester i sprint fra 2003, og 18 av hennes 31 verdenscupseirer er kommet i sprint.

Men søndagens andreplass var faktisk hennes beste plassering i sprint siden hun ble nummer to i Düsseldorf 27. oktober 2007, altså for over to år siden.

- Nå må du følge med!
Sist Bjørgen var på pallen i sprint, var da hun ble nummer tre nettopp i Davos for et år siden.

Bjørgen åpnet dagen med en solid prolog, der hun ble nummer seks. I kvartfinalen hadde hun også full kontroll, mens det holdt på å gå galt i semifinalen.

- Nå må du følge med, Marit, fikk Bjørgen beskjed om fra en norsk sekundant på vei inn i en bakke, men hun fulgte ikke med og hadde plutseig fire jenter foran seg.

Men på toppen av samme bakke hadde hun hell i uhell. Det ble nemlig full stopp i den ene køen, og da befant Bjørgen seg i den andre. Dermed ble det også en enkel vei til finalen.

I finalen tok Bjørgen kontroll fra start, og var aldri i nærheten av å bli innestengt. Mot slutten ble hun for svak da Petra Majdic koblet inn kjempekreftene, men andreplassen var likevel en stor sprintopptur.

Jevnt i verdenscupen
Bjørgen ligger nå på tredjeplass i verdenscupen sammenlagt, men avstanden opp er alt annet enn skremmende. Bjørgen ligger ti poeng bak Majdic, som leder, og bare ett poeng bak Saarinen på andreplass.

Se stillingen her (ekstern lenke)

Verdenscupen sammenlagt er imidlertid ikke noe mål for Bjørgen denne vinteren. Hun vil nemlig være sjanseløs, som en konsekvens av at hun har bestemt seg for å droppe Tour de Ski. Det gjør hun for å være best mulig forberedt til årets store mål, OL i Vancouver.

Bjørgen tar imidlertid med seg neste helgs verdenscuprenn i Rogla før hun forsvinner fra den internasjonale scenen i noen uker.

Svak laginnsats
Ved siden av Bjørgen, var Celine Brun-Lie eneste norske som gikk videre fra prologen. Dagen endte imidlertid allerede i kvartfinalen, og dermed ble det ingen stor dag for det norske damelaget.

Finske Aino Kaisa Saarinen ble nummer tre.

Se komplette resultater her (ekstern lenke)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere