RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SKUFFET: Bjørn Einar Romøren ble tatt for promillekjøring søndag.
SKUFFET: Bjørn Einar Romøren ble tatt for promillekjøring søndag. (Scanpix)

Bjørn Einar Romøren mistet lappen i promillekontroll

Sist oppdatert:
- Det skal ikke skje og jeg er klar til å ta konsekvensene, sier Romøren til Nettavisen.

Bjørn Einar Romøren ble avvinket mot promillekontroll rundt klokken 10:15 søndag, der blåste han rødt gjentatte ganger på promilletesten.

Romøren, som nå er markedssjef i Norges Skiforbund, fikk deretter førerkortet beslaglagt. Han var på vei til Vikersund i forbindelse med konkurransen Raw Air.

- Jeg er lei meg. Det skal ikke skje og jeg er klar til å ta konsekvensene, sier Romøren til Nettavisen. Han forteller at alkoholinntaket var moderat lørdag og at dette var en feilberegning.

- Flaut

Den tidligere verdensrekordholderen legger seg helt flat.

- Det er flaut. Det skal ikke skje. Jeg hadde en moderat feiring i går og tenkte ikke over det da jeg satte meg i bilen. Hadde jeg visst at jeg hadde promille, så hadde jeg selvfølgelig ikke satt meg bak rattet, sier Romøren.

Han er usikker på om det vil få noen konsekvenser for jobben hans i Skiforbundet.

- Jeg vet ikke. Jeg har sagt til de i Skiforbundet at de må bare henvise til meg for uttalelser om saken, men når det gjelder akkurat det, så må jeg nesten henvise tilbake til de, sier Romøren.

Han ble stoppet i kontroll på vei til søndagens Vikersund-renn og sier at han fortstod lite da han blåste over grensen.

- Jeg ble veldig overrasket, sier den tidligere hopperen.

Han forteller at han blåste til 0,6 i promille.

Romøren som nå jobber som markedssjef for hopplandslaget i Norges Skiforbund kom seg etter hvert til Vikersund og fikk sett søndagens avslutning i Raw Air.

- Det ble selvfølgelig et litt annerledes hopprenn, men det har jeg klart å stelle til selv. Jeg er som sagt klart til å ta konsekvensene, sier Romøren.

Han forteller at han foreløpig ikke har fått noen tilbakemeldinger fra Skiforbundet om saken.

- Nei, det har jeg ikke. Jeg har bare informert Clas Brede om saken. Jeg har også informert Eirik Røste. Hele gjengen fra Skiforbundet var her i bakken i dag, sier Romøren.

Mister førerkortet

Nettavisen meldte først at en ansatt i Norges Skiforbund var blitt tatt. Ifølge VG bekrefter Romøren nå at det er han som ble tatt for å stoppe eventuelle spekulasjoner på hvem det gjaldt.

Sportssjef Clas Brede Bråthen fortalte tidligere til Nettavisen at saken ikke var ukjent for han.

- Jeg kjenner til saken. Jeg er informert, men har ingen kommentar utover det, sa Bråthen.

Nettavisen har også vært i kontakt med kommunikasjonsjef, Svein Graff, som påpeker at dette er en personalsak.

- Utover det Bjørn Einar har sagt om hendelsesforløpet og saken så har vi ikke noen annen kommentar annet enn at dette dreier seg om en personalsak som blir fulgt opp internt, sier Graff.

Hva som skal gjøres internt, og hvorvidt Romørens rolle i Skiforbundet nå står i fare, ønsket Graff heller ikke å kommentere.

- Vi kommer ikke til å uttale oss noe mer om dette i dag. Alle er informert, og Bjørn Einar Romøren har selv vært veldig ryddig i denne prosessen, sier Graff.

Operasjonsleder i Nordre Buskerud politidistrikt, Beate Sem, kunne tidligere søndag ikke si noe eksakt om promillenivået til Romøren.

- Jeg har ikke noe konkret å si om det. Det er en del av etterforskningen, sa Sem til Nettavisen.

Drammens Tidende omtalte saken først søndag.

Sem bekrefter at Romøren har mistet førerkortet, og at politiet har opprettet en anmeldelse i saken, noe som er vanlig prosedyre når det mistenkes promillekjøring.

Nettavisen var i kontakt med visepresident for Norges Skiforbund, Eva Tina Riis-Johannessen, søndag. Hun ønsket ikke å kommentere saken.
Nettavisen har også forsøkt å komme i kontakt med president i Norges Skiforbund, Erik Røste, og generalsekretær Stein Opsal uten hell.

Se verdensrekordhoppet til Stefan Kraft:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere