RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørndalen fortsetter i to år til

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Tidenes vinterolympier Ole Einar Bjørndalen har bestemt seg for å fortsette skiskytterkarrieren i ytterligere to år.

40-åringen har dermed bestemt seg for å avslutte sin lange og innholdsrike karriere med VM på hjemmebane i Holmenkollen i 2016, skriver VG.

– Timingen ville vært perfekt ved å gi seg etter en god sesong og mitt nest beste OL, men iveren og lysten til å fortsette er så stor at jeg synes det er bedre å sette punktum for en lang karriere i Holmenkollen, sier Bjørndalen til avisen.

Bjørndalen har etter OL i Sotsji søkt råd hos trener Roger Grubben og sine nærmeste støttespillere. En medisinsk vurdering har også ligget til grunn for beslutningen om å fortsette karrieren i ytterligere to år.

Bjørndalen tok to gull i Sotsji-lekene, men var bare 1,7 sekunder fra bronsen på jaktstarten.

– Jeg er overbevist om at jeg kan få et løft og bli enda bedre. Hadde jeg ikke trodd det, så hadde jeg gitt meg nå. Om det holder til å være i verdenstoppen er litt avhengig av hvor mye de andre forbedrer seg, men jeg er sikker på at jeg kan ta nye steg, sier mannen som har tatt 39 VM-medaljer siden sitt første mesterskap i 1995. 19 av dem gull. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere