RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørndalen tar to nye år

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Tidenes vinterolympier Ole Einar Bjørndalen har bestemt seg for å fortsette skiskytterkarrieren i ytterligere to år.

40-åringen har dermed bestemt seg for å avslutte sin lange og innholdsrike karriere med VM på hjemmebane i Holmenkollen i 2016, skriver VG.

– Timingen ville vært perfekt ved å gi seg etter en god sesong og mitt nest beste OL, men iveren og lysten til å fortsette er så stor at jeg synes det er bedre å sette punktum for en lang karriere i Holmenkollen, sier Bjørndalen til avisen.

Han ble mestvinnende vinterolympier under lekene i Sotsji nylig. Veteranen fikk med seg gull på sprinten og i blandet stafett. Bjørndalen er oppe i 13 OL-medaljer totalt (åtte gull, fire sølv og en bronse). Det første gullet tok han i Nagano i 1998.

Søkte råd hos treneren

Bjørndalen har etter OL i Sotsji søkt råd hos landslagstrener Roger Grubben og sine nærmeste støttespillere. En medisinsk vurdering har også ligget til grunn for beslutningen om å fortsette karrieren i ytterligere to år.

– Ole Einar elsker dette livet. Når han kjenner at motivasjonen er som før, da tenker jeg at det egentlig er en enkel avgjørelse. Det er ikke gitt at fremgangen bare fortsetter. Han må gjøre en jobb som topper det han har gjort i år, og det er noe av det som trigger han også. Han elsker å jage de utfordringene det innebærer. Han blir motivert av å klare nye ting, sier Grubben til VG.

Vil bli bedre

Bjørndalen er klar for å jakte nye medaljer i VM i Kontiolahti neste år og i Oslo i 2016.

– Jeg er overbevist om at jeg kan få et løft og bli enda bedre. Hadde jeg ikke trodd det, så hadde jeg gitt meg nå. Om det holder til å være i verdenstoppen er litt avhengig av hvor mye de andre forbedrer seg, men jeg er sikker på at jeg kan ta nye steg, sier mannen som har tatt 39 VM-medaljer siden sitt første mesterskap i 1995. 19 av dem gull.

Bjørndalen er denne uken på plass i slovenske Pokljuka for å gå verdenscup. Første renn er sprinten torsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere