RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Scanpix)

Bjørndalen tør ikke gå ut

Sist oppdatert:
Ole Einar Bjørndalen og resten av skiskytterne tør nesten ikke å forlate hotellrommene i frykt for å bli smittet av sykdom.

SAN SICARIO (TV 2 Nettavisen): Så langt har sykdom vært et velkjent fenomen i den norske OL-troppen. 16 utøvere har i løpet av mesterskapet enten slitt med mageproblemer, forkjølelse eller luftveisproblemer.

Størst problemer har kanskje kombinert-laget hatt, som måtte trekke seg fra onsdagens øvelse etter at samtlige i troppen måtte kaste inn håndkleet på grunn av sykdom.

Redde for å gå ut
Men skiskytterherrene har hittil holdt seg friske under OL. Nå forklarer Ole Einar Bjørndalen hvorfor.

- Vi holder oss stort sett inne på hotellrommet. Det er jo så mange syke folk der ute at det ikke er trygt å gå ut, sier Ole Einar Bjørndalen.

Medaljegrossisten savner å være ute blant folk.

- Vanligvis pleier vi å gå ut å lade opp med en pizza eller lignende i en av byene kveldene før et renn, for å koble av å være sosiale. Det tør vi ikke nå. Det er klart vi savner dette, men det er ikke så mye vi kan få gjort med det, sukker han.

I langrennsleiren har hele sju utøvere slitt med sykdom, mens kombinertgutta har hatt fem på sykdomslisten. Både langrenn og kombinert-stjernene er bosatt i Pragelato under OL. Skiskytterne på sin side bor på et hotell like utenfor OL-løypene i San Sicario, rundt én time med bil fra Pragelato.

- Det hviler tydeligvis en forbannelse over den dalen (Pragelato, red. anm). Det er tydeligvis noe med den dalen der som får folkene til å bli løse i magen, spøker Bjørndalen.

- Tilfeldig
Før han blir litt mer alvorlig:

- Men jeg tror likevel dette skyldes en ren tilfeldighet. Jeg tror i hvert fall ikke det er apparatet rundt dem som har skylden i dette, sier en diplomatisk Bjørndalen til TV 2 Nettavisen - vel vitende om at Olympiatoppen de siste dagene har fått mye kritikk fordi utøverne bor så tett sammen.

Selv om Bjørndalen og resten av stjernene på det norske skiskytterlandslaget stort sett må holde seg innendør når det ikke er trening, konkurranser eller pressetreff, har de ikke problemer med å få tiden på kveldstid til å gå.

- Vi har et stort TV i oppholdsrommet, og ser enormt mye film. For tiden er det mye svenske filmer det går i. Blågule svenske filmer, gliser Bjørndalen.

- Og det er stort sett Lars Berger som bestemmer hva vi ellers ser. Han sitter nemlig foran TV'n hele tiden, ler skiskytter-esset.

PS: Hos skiskytterkvinnene har både Tora Berger og Gunn Margit Andreassen slitt med sykdom og blitt isolert fra resten av troppen i løpet av mesterskapet. Begge ble imidlertid friskmeldt etter kun én dag på sykestua.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere