RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Bjørndalen vil sikre OL-plassen tidlig

Sist oppdatert:
Ole Einar Bjørndalen (39) går inn i sin siste sesong.

Skiskytterkongen vil avslutte på topp i Sotsji-OL.

En fantastisk karriere går mot slutten. Bjørndalen har sanket 94 verdenscupseirer (1 i langrenn), 19 VM-gull og 6 OL-gull i løpet av 20 sesonger på toppnivå.

Kommende vinter venter hans sjette OL. Da vil han ha fylt 40 år (27. januar).

Må stå over renn
For å kunne forberede seg optimalt til Sotsji håper Bjørndalen på klarsignal fra landslagsledelsen så tidlig som mulig. De første løperne kan bli OL-klare allerede i desember, og Simostranda-løperen vil gjerne være blant dem.

- Målet mitt er å være i toppform i OL. Da er jeg avhengig av å kjøre to høydeopphold til, forklarer Bjørndalen til NTB.

En tidlig OL-billett vil gi ham mulighet til å stå over noen verdenscuprenn for å prioritere høydetrening.

- Vi har mange renn, ni før jul og ni etter jul, og hvis jeg skal være på topp i OL, må jeg gjøre det, sier veteranen, som er forhåndsuttatt til de tre første verdenscuphelgene.

3712341

Sesongstart for siste gang
Lørdag sesongåpner han og resten av den norske skiskyttereliten på Sjusjøen. Flere sterke utenlandske løpere, som verdenscupvinner Martin Fourcade fra Frankrike, skal også gå. Sprint står på programmet lørdag, mens det er fellesstart søndag.

- Det blir gøy, og jeg gleder meg til sesongstart. Jeg tror det blir et spennende år, men det er en lang sesong. OL er hovedmålet, men det er mange ting som må være på plass for at det skal bli bra.

Et virus i fjor høst ødela mye av sist sesong. Under denne sesongoppkjøringen har han unngått sykdom.

- Jeg vet ikke hvor lenge et virus sitter i, men jeg var ikke i form fra november og fram til VM. I VM var jeg i form igjen, men da hadde jeg pushet for mye og vært syk ti dager imellom. Det var ingen bra sesong. Nå har jeg vært frisk. Sist gang jeg var syk, var fem dager i mai, forteller 39-åringen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere