RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørndalens seier nummer 60

Sist oppdatert:
Ole Einar Bjørndalen startet som nummer 16, men slo knock out på alle og vant sin 60. verdenscupseier. Lars Berger ble nummer tre.

De norske skiskytterne skjøt seg fullstendig bort på torsdagens sprint, og gikk ut langt bak de beste på dagens jaktstart i Kontilahti. Lars Berger startet som nummer 16, 47,2 sekunder bak svensken Carl Johan Bergman. Seks tideler bak Berger startet Ole Einar Bjørndalen.

Kjempefart i sporet
Allerede på første runde spiste de to nordmennene opp det meste av forspranget. Lars Berger skjøt fullt hus og var helt oppe på sjetteplass, mens Bjørndalen med én bom gikk ut som nummer 12.

Herfra og ut dreide imidlertid det aller meste om skiskytterkongen fra Simostranda. Ole Einar Bjørndalen var oppe på andreplass etter andre liggende, og til tross for en bom på siste stående, gikk han ut som første mann på den siste sløyfen. Raphael Poiree fulgte sekundet bak, men var i realiteten sjanseløs mot nordmannen inn mot mål.

Andreplass i verdenscupen
Lars Berger fulgte opp med en strålende tredjeplass, og fikk med det en skikkelig opptur etter en sesong som langt på vei har blitt ødelagt av sykdom.

Ole Einar Bjørndalens seier var hans 60. i verdenscupen. Han er nå oppe på en andreplass i sammenlagtscupen, 18 poeng bak Raphael Poiree. Sven Fisher er nummer tre, 20 poeng bak Bjørndalen.

I morgen er det fellesstart i Kontilahti, før verdenscupen avsluttes med sprint, jaktstart og fellesstart i Holmenkollen neste helg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere